Moyes denkt na nieuwe mokerslag niet de veertiende vertrekker te worden

Reacties

Dertien Premier League-trainers verlieten dit seizoen reeds hun post, en na het flinke pak slaag dat West Ham United woensdagavond kreeg van Newcastle United gaan er geruchten over de positie van David Moyes. De Schot zelf maakt zich nog geen grote zorgen.

Moyes denkt na nieuwe mokerslag niet de veertiende vertrekker te worden
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 5
Newcastle United
Newcastle United

De Londenaren, Europees wél succesvol, staan in de Premier League enkel op doelsaldo nog boven de degradatiestreep, terwijl de ambities bij de club zo groot zijn. Moyes weet inmiddels wel hoe de hazen lopen. 'Het bestuur staat achter me, maar als je zo dik verliest loop je als manager altijd gevaar', toont de Schot zich tegenover de BBC realistisch.

'Ik was zelf ook weggelopen', gaf Moyes de vele mensen gelijk die alvast de metro waren gaan opzoeken. 'Maar de spelers werkten zo hard als ze konden, hun inzet was fantastisch. Ik weet niet of deze uitslag nou zo rechtvaardig is, hij komt door grote individuele fouten', vond Moyes. Zijn aanvoerder Declan Rice gaf hem gelijk.

'Deze komt hard aan. Dit waren vijf goals die je op geen enkel niveau kunt tegen krijgen als je wedstrijden wil winnen. De 0-3 vlak na rust was een killer. Je wil thuis indruk maken, en aan de inzet lag het niet. Maar sinds ik bij West Ham speel, hebben we niet vijf zulke slechte tegendoelpunten gekregen als team', aldus Rice. De international van Engeland nam het op voor Moyes.

'Ik werk heel graag met de managers, en de anderen ook, hoe hij als man is, hij is top met ons. Supporters laten hun meningen horen. Ze willen resultaten en prestaties zien. Da's moeilijk, je moet je afsluiten voor het geluid. Als aanvoerder moet ik de jongens bij de les blijven houden. Ik heb wel vaker tegen degradatie gestreden bij West Ham en toen was er veel negativiteit, maar zo is het nu niet', stelt Rice vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.