Moyes baalt van Van Dijk en Liverpool, Klopp haalt neus op voor records

Reacties

Liverpool won woensdgavond met 0-2 van West Ham United en heeft nu een ongekende voorsprong van negentien punten op nummer twee Manchester City. David Moyes, coach van West Ham United én voormalig coach van Everton en Manchester United, kreeg het bijna niet uit zijn mond, maar moest erkennen dat de eerste titel van Liverpool sinds 1990 wel erg dichtbij is.

Moyes baalt van Van Dijk en Liverpool, Klopp haalt neus op voor records
© Pro Shots

'Het is erg moeilijk om te zeggen als je manager bent geweest bij Everton en Manchester United, maar Liverpool is echt een geweldige ploeg. Ze zijn zo goed als kampioen. Wat je ook probeert om ze te stoppen, ze vinden wel weer een andere manier om je pijn te doen. Het is erg lastig om het ze moeilijk te maken', loofde Moyes de tegenstander van woensdagavond.

Hoewel West Ham United ook wel wat kansen kreeg, stapte Liverpool toch gewoon weer met een 0-2 zege van het veld door goals van Mohamed Salah en Alex Oxlade-Chamberlain. 'We waren voorbereid op hun snelheid in de counter en nog belangrijker: we hamerden erop dat we vrije trappen en hoekschoppen niet bij Virgil van Dijk in de buurt moesten geven. Hij kopt toch alles weg. Dat verliep teleurstellend.'

Klopp
Waar Moyes met zekerheid durfde te zeggen dat Liverpool de nieuwe kampioen van Engeland wordt, daar wilde Liverpool-coach Jürgen Klopp daar nog altijd niets van weten. En dat terwijl Liverpool de eerste ploeg ooit is in de Premier League die na 24 wedstrijden op 70 punten staat en daarmee een voorsprong van negentien punten heeft op Manchester City. 'Het enige waar ik blij mee ben, zijn de drie punten' zei Klopp, die de vraag kreeg of Liverpool de titel nog kan ontgaan. 'Geen idee. Het enige wat wij willen, is alle wedstrijden winnen. Ja, we hebben 70 punten, maar er kan nog zoveel gebeuren.'

Ook de records die lonken, zeggen Klopp niets. 'Ik kijk niet naar records', zei de coach, die zijn ploeg voor de vijftiende keer op rij een Premier League-wedstrijd zag winnen. Daarmee bleef Liverpool voor de 41ste keer ongeslagen. Alleen Arsenal (49) en Nottingham Forest (42) waren in respectievelijk 2004 en 1978 nog langer ongeslagen. 'Bij Borussia Dortmund hadden we ooit ook eens een record. Een seizoen later had Bayern München dat al verbeterd', relativeert Klopp de fraaie statistieken.

Want naast de ongekende serie wedstrijden waarin Liverpool niet verloor, was het ook nog eens de honderdvijftigste zege voor Klopp als manager van Liverpool. 'Luister nou, we hebben nog niets gewonnen. We gaan nu weer even ademhalen en zaterdag wacht Southampton weer', aldus Klopp.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.