Mourinho zou plek in topvier met Spurs beste prestatie in loopbaan vinden

Reacties

José Mourinho denkt dat het de grootste prestatie uit zijn trainersloopbaan is als hij met Tottenham Hotspur in de topvier finisht in de Premier League.

Mourinho zou plek in topvier met Spurs beste prestatie in loopbaan vinden
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'Ja, vanwege de omstandigheden', meldde de flamboyante Portugees vrijdag op zijn persconferentie richting het Premier League-duel van zaterdag bij Chelsea. Tottenham Hotspur wordt geplaagd door blessureleed, met name de langdurige absentie van Heung-Min Son en Harry Kane baart Mourinho zorgen.

Eerder omschreef de tweevoudige Champions League-winnaar zijn tweede plaats met Manchester United in 2017/18 (achter het ontketende Manchester City) als de beste prestatie in zijn rijke trainerscarrière. 'De jongens hebben het al fantastisch gedaan door van zo ver terug te komen, we zijn weer helemaal in de race', aldus de Portugees over de afgelopen maanden.

Toen Mourinho in november aantrad als opvolger van Mauricio Pochettino bezette Tottenham Hotspur de veertiende plaats. De Londenaren melden zich zaterdag in de topvier als ze afrekenen met de stadgenoot. 'De situatie is heel ingewikkeld. Ik denk dat geen enkele andere ploeg in de Premier League, of zelfs maar in heel Europa, door zoveel blessureleed wordt geplaagd op specifieke posities. Sonny en Harry zorgen voor het overgrote deel van de goals van Tottenham Hotspur. Als ik vier rechtsbacks verlies, heb ik altijd nog alternatieven. Maar ik kan moeilijk Davinson Sánchez in de aanval zetten.'

Moura
Waar Mourinho zich wentelt in zelfmedelijden, kijkt Lucas Moura iets nuchterder naar de zaak. 'We moeten het stellen zonder twee belangrijke spitsen, maar we mogen daar niet om huilen', wordt de Braziliaan geciteerd door verschillende kranten. 'Zo zit het spelletje in elkaar. Elke ploeg ondervindt dergelijke problemen.' Het is Moura die de komende weken vol aan de bak zal moeten door de fysieke tegenspoed van Son en Kane.

Ook Chelsea mist in de persoon van N'Golo Kanté een belangrijke pion. De balafpakker heeft maandag tegen Manchester United (0-2 verlies) een spierblessure opgelopen en zal enkele weken uit de roulatie zijn, zo bevestigde manager Frank Lampard maandag. Voor de oud-international is het duel met het Spurs van Mourinho speciaal, omdat hij als speler jarenlang samenwerkte met de Portugees. 'Maar nu is onze relatie anders. Toen hij de job bij Spurs kreeg, heb ik hem gefeliciteerd. We hebben nog steeds een goede band, maar willen beiden winnen.'

Een plaats in de topvier in de Premier League levert een Champions League-ticket op. Als het internationaal sporttribunaal CAS de UEFA volgt inzake de Manchester City-uitspraak is ook plek vijf voldoende voor deelname aan het miljardenbal.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.