Mourinho vervolgt 'onemanshow' in Engelse pers

Reacties

Chelsea-trainer José Mourinho heeft zich weer eens laten gelden in de Engelse pers. The Special One heeft het aan de stok met Manchester City-middenvelder Yaya Touré, noemt de koppositie van Chelsea 'nep' en snapt de uitverkiezing van Daniel Sturridge als Premier League-Speler van de Maand al helemaal niet.

Mourinho vervolgt 'onemanshow' in Engelse pers

Touré vindt dat de trainer van The Blues 'als coach zijnde respect moet tonen en uitstralen'. 'Hij praat veel te veel en over iedereen, dat hoort niet. Dat is ook de reden waarom Barcelona altijd veel te sterk was voor Real Madrid. Volgens mij praat hij in Engeland nog meer dan in Spanje, want de Engelse pers is daar gek op.'

In aanloop naar het uitduel van zaterdag met Aston Villa reageert Mourinho op de uitlatingen van de Ivoriaan. 'Als ik zeg dat Arsenal en Manchester City niet kansloos zijn in de tweede ontmoeting van hun Champions League-wedstrijden, schijnt dat een gebrek aan respect te zijn. Oké, dan is dat een gebrek aan respect.'

'Dat is hetzelfde als ik zeg dat Manchester City met drie wedstrijden minder gespeeld capabel is om de koppositie over te nemen. Als dat ook een gebrek aan respect is, heeft hij een vreemde perceptie van een gebrek aan respect hebben', verwijst de ex-coach van Real Madrid naar de uitspraken van Touré. 'Ik toon juist steun.'

Stand nep
De huidige koppositie van Chelsea noemt de flamboyante Portugees 'nep'. 'Als je enkel naar de punten op de ranglijst kijkt, is de stand nep, want voor het puntentotaal staat het aantal gespeelde wedstrijden', verwijzend naar het drietal wedstrijden dat Chelsea meer speelde dan Manchester City.

'We zouden mogelijk dertig punten meer hebben verzameld als zij nog tien wedstrijden in moeten halen, maar dat betekent dus niks. Als ieder team evenveel wedstrijden heeft gespeeld, is de ranglijst pas natuurgetrouw. Ik weet niet wanneer dat gaat gebeuren. Misschien pas in de laatste week van de competitie', vertelt hij.

Yaya Touré vindt dat José Mourinho teveel praat in de pers
Yaya Touré vindt dat José Mourinho teveel praat in de pers

Eden Hazard
The Happy One, zoals hij zichzelf noemde na zijn terugkeer bij Chelsea, wijdde ook nog uit over Eden Hazard, die was genomineerd om Premier League-Speler van de Maand te worden. Liverpool-spits Daniel Sturridge ging er met die prijs vandoor. 'We zijn nu in maart en Eden Hazard heeft nog steeds geen Speler van de Maand-trofee te pakken. Dat maakt me aan het lachen', zei hij.

Zaterdag speelt Chelsea om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen het Nederlands getinte Aston Villa. Liverpool en Arsenal volgen op zeven punten, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld. Op Villa Park verdedigen de Londenaren de koppositie. Aston Villa, waar Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Leandro Bacuna op de loonlijst staan, hoopt de grauwe middenmoot de ontstijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.