Mourinho verklapt: 'Ik wilde per se dat Blind die penalty zou nemen'

José Mourinho is blij met Daley Blind. De Oranje-international schoot Manchester United dinsdagavond vanaf de strafschopstip naar een 2-0 zege op Benfica in Groep A van de Champions League.

Vroeg in de wedstrijd had United ook al een penalty gekregen. Anthony Martial ging achter de bal staan, maar de Fransman miste. Twaalf minuten voor tijd ging de bal opnieuw op de stip en leek het even onduidelijk wie de penalty zou nemen. Blind stuurde Romelu Lukaku en Ander Herrera uiteindelijk weg en schoot hard door het midden binnen. Mourinho gaf achteraf uitleg over de situatie.

'Ik word betaald om beslissingen te maken, goed of slecht. In de eerste helft was het een slechte beslissing, want de speler die ik koos miste. In de tweede helft maakte ik een nieuwe beslissing en ik snap het drama niet, want dat is er niet', aldus de Portugees op de clubsite.

'Martial was de aangewezen man voor deze wedstrijd, maar hij miste en stond niet meer op het veld bij de tweede. Toen moest ik dus een keuze maken. Romelu wilde hem nemen, omdat het in zijn karakter zit om verantwoordelijkheid te nemen. Hetzelfde geldt voor Ander, maar op basis van de trainingen van de afgelopen dagen wilde ik per se dat Blind hem zou nemen. Ik ben blij dat hij scoorde. De spelers respecteren dat. Einde verhaal.'

Dankzij de treffer van Blind en de eigen goal van Mile Svilar, die een schot van Nemanja Matic via de paal en zijn rug het doel in zag gaan, staat United met anderhalf been in de knock-outfase. FC Basel en CSKA Moskou kunnen theoretisch nog op gelijke hoogte komen met The Red Devils.

VI's Süleyman Öztürk bespreekt de Champions League-duels van dinsdagavond.