Mourinho sneert weer naar Solskjaer: 'Ik wil net zo'n baan als hij'

Reacties

José Mourinho kan het maar niet laten om zich kritisch uit te laten over zijn opvolger Ole Gunnar Solskjaer. Ook zondag bij de topper tegen Liverpool (1-1) was het weer raak.

Mourinho sneert weer naar Solskjaer: 'Ik wil net zo'n baan als hij'
© Pro Shots

Mourinho, die zonder club zit sinds zijn ontslag bij United, bekeek de kraker op Old Trafford als analist voor Sky Sports. Het was de Portugees opgevallen dat United er in aanloop naar de wedstrijd tegen de aartsrivaal alles aan had gedaan om de topper niet te belangrijk te maken. Dat lukte behoorlijk aardig.

'United heeft deze week goede reclame gemaakt', zei Mourinho. 'Ze hebben hun best gedaan om de situatie uit te leggen en een positieve sfeer te creëren voor deze wedstrijd. Ik hoorde steeds dat de toekomst het belangrijkste is. Ik ga proberen om net zo'n baan te krijgen als Ole, waarbij alleen maar wordt gesproken over de toekomst, waardoor je beschermd bent voor het heden.'

Na negen speelronden staat United dertiende in de Premier League, met een achterstand van vijftien punten op koploper Liverpool. 'Ole heeft het goed voor elkaar', vervolgde Mourinho. 'Hij heeft een driejarig contract en het gaat alleen maar over de toekomst en over de jonge spelers die zich moeten ontwikkelen. Pas aan het einde van een interview zegt hij dat de resultaten ook belangrijk zijn. Geweldig als je dit voor elkaar krijgt bij een topclub als Manchester United.'

Dit is zeker niet de eerste keer dat Mourinho een sneer uitdeelt naar Solskjaer. Zo zei hij vorige maand nog dat er in een jaar tijd niets veranderd was en dat hij geen enkele verbetering zag bij United. 'Hij heeft het recht op zijn mening', reageerde Solskjaer toen. Donderdag speelt de manager met zijn ploeg in de Europa League tegen Partizan Belgrado.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.