Liverpool houdt schade beperkt op frustrerende VAR-avond in Manchester

Reacties

Liverpool is de foutloze status kwijt in de Premier League. Manchester United leek zondagavond lang op weg naar de zege op de koploper van Engeland, maar in de slotfase hield Liverpool de schade alsnog beperkt.

Liverpool houdt schade beperkt op frustrerende VAR-avond in Manchester
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Engelse media pakten lacherig uit voor deze wedstrijd op Old Trafford. Voorspellingen vielen veelal uit in het voordeel van Liverpool en toen een analist de spelers van beide teams mocht gebruiken om de beste selectie samen te stellen, werden elf basisspelers van Liverpool geselecteerd.

Dat de nummer twee van afgelopen seizoen als favoriet werd gezien, was niet heel bijzonder. Liverpool was voor het duel met Man United nog foutloos in de Engelse competitie, terwijl de manschappen van manager Ole Gunnar Solskjaer in de eerste acht competitieduels al zesmaal tegen puntenverlies waren aangelopen.

De thuisclub kwam echter verrassend sterk voor de dag tegen Liverpool. In het tactische schaakspel tussen Solskjaer en Jürgen Klopp werd weinig ruimte weggegeven achterin. Klopp kon in de topper geen beroep doen op de hyperbelangrijke Mohamed Salah, die niet inzetbaar was wegens een enkelblessure. Het gemis van de Egyptenaar deed zich voelen, want Liverpool was minder dwingend dan gebruikelijk.

Tien minuten voor rust sloeg Man United keihard toe op Old Trafford. Daniel James bereikte Marcus Rashford met een zuivere voorzet en de aanvaller opende de score. De spelers van Liverpool en ook coach Klopp hadden voor de treffer van Rashford een overtreding waargenomen op Divock Origi, maar scheidsrechter Martin Atkinson (foto onder) keurde de treffer op aanraden van de VAR goed.

Het gezicht van Klopp stond na die beslissing al op onweer, enkele minuten later meldde de Duitser zich weer boos bij de vierde man. Sadio Mané scoorde vlak voor rust, maar de 1-1 ging niet door omdat de aanvaller van Liverpool hands maakte. Zo eindigde het eerste bedrijf op frustrerende wijze voor de koploper.

In de wetenschap dat achtervolger Manchester City eerder in de speelronde met 0-2 had gewonnen op bezoek bij Crystal Palace, moest Liverpool aan de bak in Manchester. Pas laat in de wedstrijd wisten The Reds de tegenstander verder naar achteren te drukken. Dit resulteerde vijf minuten voor het einde in de gelijkmaker. Invaller Adam Lallana werd bij de tweede paal over het hoofd gezien en na een lage voorzet van Andy Robertson maakte hij zijn eerste goal voor Liverpool sinds 21 mei 2017.

Deze treffer betekende niet dat Liverpool achterover ging leunen, Man United werd het vuur aan de schenen gelegd, maar erger leed werd de thuisclub bespaard. Liverpool ziet Man City twee punten inlopen op de ranglijst, maar het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt nog zes punten. Man United heeft de topzes van de competitie in zicht, maar moet het voorlopig doen met een dertiende plaats.

Lees hier de tactische analyse van de topper waarin Manchester United verrassend genoeg Liverpool het eerste puntenverlies toediende:

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.