Mourinho snapt Lukaku: 'Hij keek naar mij en ik juichte ook niet'

Reacties

José Mourinho heeft het na de 1-2 zege van Manchester United op West Bromwich Albion opgenomen voor Romelu Lukaku. De Belg opende de score op The Hawthorns, maar juichte niet. Het kwam hem in Engeland op de nodige kritiek te staan.

Mourinho snapt Lukaku: 'Hij keek naar mij en ik juichte ook niet'

‘Als je scoort, moet je dat vieren met de juichende fans achter de goal. Je moet je geliefd maken’, zei Sky Sports-analist Gary Neville over het ingetogen vieren van Lukaku. En hij was niet de enige. ‘Hij wordt grof geld betaald om doelpunten te maken voor United. Dus ik snap niet waarom hij zo’n goal niet zou vieren’, aldus collega Jamie Redknapp.

Mourinho had echter alle begrip voor zijn spits. 'Als hij naar de kant kijkt en ziet dat ik niet juich, zal hij denken: Waarom zou ik dan wél juichen? Als hij de winnende maakt in de laatste minuut, gaan jullie me zeker weer zien rennen. Absoluut. Maar de 0-1 na 27 minuten met nog zo veel tijd te gaan? Laten we dan gewoon doorgaan.'

Het was overigens niet de enige reden dat Lukaku zich rustig hield na zijn treffer, schatte Mourinho in. 'Hij heeft hier, bij West Bromwich Albion, een geweldige tijd beleefd. Hier is hij doorgebroken in de Premier League en zich enorm ontwikkeld. Hij heeft veel liefde voor deze club.'

De Portugese manager sluit daarmee een week af waarin het veel, heel veel, over juichen ging. Bij de Milk-gate die vorige week zondag ontstond na de derby tegen Manchester City was Lukaku ook betrokken. De knop moet nu om bij United, de komende dertien dagen spelen The Red Devils vijf officiële wedstrijden.

Romelu Lukaku na zijn goal tegen West Bromwich Albion.
Romelu Lukaku na zijn goal tegen West Bromwich Albion.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.