Mourinho schaakt zonder stukken: 'Ik heb niet de spelers die ik wil'

Reacties

De resultaten zijn de laatste tijd prima, maar het spel van Tottenham Hotspur laat nog heel wat te wensen over. José Mourinho vindt dat er niet te veel van zijn gehavende ploeg verwacht mag worden.

Mourinho schaakt zonder stukken: 'Ik heb niet de spelers die ik wil'
© Pro Shots

Tottenham bereikte woensdag de achtste finales van het FA Cup-toernooi, door Southampton met 3-2 te verslaan, en won afgelopen zondag in de competitie nog met 2-0 van Manchester City. In allebei deze thuiswedstrijden was Tottenham echter duidelijk de mindere partij. Dat City veel meer balbezit had was misschien nog niet zo zorgelijk, maar het feit dat Southampton woensdag in grote delen van de wedstrijd de baas was in het Tottenham Hotspur Stadium zorgde wel voor onrust onder de supporters.

Mourinho vindt het niet zo onlogisch dat Tottenham op dit moment niet kan domineren. Hij wijst op zijn ziekenboeg, waar belangrijke spelers als Harry Kane, Moussa Sissoko, Ben Davies, Erik Lamela en Giovani Lo Celso in zitten. Woensdag kon Mourinho bovendien geen beroep doen op Steven Bergwijn: de van PSV overgenomen aanvaller, die zondag nog scoorde bij zijn debuut, was voor de bekerwedstrijd tegen Southampton niet speelgerechtigd.

'Ik moest deze schaakwedstrijd managen zonder stukken', schoot Mourinho na de kritiek op het spel van Tottenham tegen Southampton in de verdediging. 'Ik heb geen lopers, geen koning, geen koningin. Het was heel, heel moeilijk met zo veel blessureproblemen. En dan was Bergwijn er ook nog eens niet bij. Ik kan niet praten over de ontwikkeling die ik van mijn ploeg zou willen zien, want ik heb niet de spelers die ik wil. En het team heeft de juiste spelers nodig om de juiste stappen te maken. We hebben spelers nodig, maar we hebben de spelers niet.'

'We zijn al zo veel jongens kwijtgeraakt', treurde Mourinho verder. 'Sissoko, Harry, en tegen Southampton misten we ook nog Lamela, Lo Celso en Bergwijn. Dan wordt het wel heel moeilijk. De ene keer zijn spelers A, B en C er niet en bij de volgende wedstrijd ontbreken spelers D, E en F. Het is gewoon een heel lastig seizoen. Stel, je ligt in bed en je trekt de dekens omhoog, waardoor je voeten koud worden. Dan laat je de deken weer zakken, maar dan wordt de helft van je bovenlichaam weer koud. Dat zijn wij dit seizoen. Maar we tonen een geweldige spirit en daar hou ik van.'

Tottenham neemt het in de achtste finales van het FA Cup-toernooi op tegen Norwich City. In de Premier League staat de ploeg van Mourinho vijfde, met een achterstand van vier punten op nummer vier Chelsea. Tottenham hervat de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Aston Villa en speelt een paar dagen later tegen RB Leipzig, in de knock-outfase van de Champions League.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.