Mourinho: 'Niemand speelt aan de bal beter dan wij'

Reacties

José Mourinho is onder de indruk van de manier waarop zijn ploeg zich heeft ontwikkeld. De Tottenham Hotspur-manager baalt alleen dat het goede spel zich onvoldoende heeft uitbetaald in de Premier League.

Mourinho: 'Niemand speelt aan de bal beter dan wij'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 0
LASK Linz
LASK Linz

Tottenham leed vorig weekend al voor de derde keer in het nog prille Premier League-seizoen puntenverlies. Tegen West Ham United werd een 3-0 voorsprong weggeven (3-3) en na afloop werd in Engeland al weer volop gesproken over Spursy, de term die supporters van rivaliserende clubs hebben uitgevonden voor momenten waarop Spurs de verwachtingen weer eens niet waarmaakte of op het laatst afhaakte bij de strijd om een prijs.

Mourinho reageerde woensdag bij zijn persconferentie in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz: 'Die term is niet belangrijk voor mij. Het verleden telt niet voor mij, voor mij telt natuurlijk alleen de toekomst. En wat ik kan zeggen, is dat we een team in ontwikkeling zijn. Volgens mij speelt niemand aan de bal beter dan wij en dat is een grote verandering ten opzichte van vorig seizoen.'

Mourinho, die vorig jaar in december werd aangesteld na het ontslag van Mauricio Pochettino, klopte zichzelf indirect op de borst en heeft volgens hemzelf van Spurs een spektakelploeg gemaakt. 'Volgens mij zijn wij een erg leuk team om naar de kijken en dat is belangrijk, want dat is het DNA dat we willen hebben. Is dat genoeg om wedstrijden te winnen? Nee. Je hebt het bewijs. We hebben maar acht punten, terwijl we geweldig gespeeld hebben in iedere wedstrijd, behalve in de wedstrijd tegen Everton. Tegen Southampton, Newcastle, Manchester United en West Ham speelden we fantastisch. Dat is erg lastig, maar we deden het wel. Wat er tegen West Ham gebeurd is, paste niet in de context van de rest van het seizoen.'

Het duel tussen Tottenham en LASK begint donderdag om 21.00 uur. De Londenaren spelen in de komende Premier League-speelronde op maandag uit tegen Burnley (21.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.