Tottenham Hotspur leek zondagavond lang op optimale wijze te profiteren van eerdere resultaten in speelronde 5 van de Premier League, maar heeft West Ham United op geweldige wijze een comeback zien maken. Zo werd het record dat spits Harry Kane pakte van zijn glans ontdaan. Ook de officiële rentree van Gareth Bale viel in het water.

Tottenham Hotspur
3 - 3
West Ham United

Het leek nog zo'n makkelijke avond te worden voor Tottenham. Er waren nog geen twintig minuten verstreken toen de club al op een riante 3-0 voorsprong stond. Steven Bergwijn begon in de basis, de van Real Madrid gehuurde Bale zat voor het eerst bij de selectie.

Al in de eerste minuut stuurde Kane teamgenoot Heung-min Son de diepte in, de Zuid-Koreaan maakte het vervolgens af. Zeven minuten later was het de beurt aan Kane zelf, met een droge knal vond hij de linkerhoek. In de zestiende minuut vond de Engelse spits al koppend het net, na een afgemeten voorzet van Sergio Reguilón. Voor Kane was het alweer zijn vijfde goal in de Premier League dit seizoen, bijzonder genoeg gaf hij nog meer assists in de eerste vijf duels: zeven stuks. Nooit eerder in de geschiedenis van de Premier League was een speler rechtstreeks bij zoveel doelpunten betrokken als Kane.

Een monsterscore leek in de maak, maar niets bleek minder waar. Tottenham deed het na de drie goals een stuk rustiger aan en daar kreeg de club spijt van in de slotfase. West Ham kreeg grote kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar pas in de slotfase werd Hugo Lloris gepasseerd.

Met de drie punten zo goed als veiliggesteld, werd Bale twintig minuten voor tijd ingebracht door Mourinho. De Welshman, die voor Bergwijn kwam, maakte zo zijn eerste Premier League-minuten sinds 19 mei 2013. Tot een goal leidde zijn invalbeurt niet, het was juist West Ham dat voor een absolute stunt zorgde. Eerst kopte Fabián Balbuena acht minuten voor tijd raak, enkele minuten later verschalkte Davinson Sánchez zijn eigen doelman. Met nog enkele minuten te gaan had West Ham nog maar één treffer nodig voor een resultaat, diep in de extra tijd was het zo ver. Manuel Lanzini schoot van afstand op geweldige wijze raak voor de 3-3 en dompelde Tottenham zo in diepe rouw.

Bij een winstpartij was Tottenham immers over Arsenal en Liverpool gegaan op de ranglijst, nu staat de club voorlopig op de zesde plek.

Sheffield United
1 - 1
Fulham
Fulham

Het duel tussen Sheffield United en Fulham werd voor Aleksandar Mitrovic een wedstrijd om snel te vergeten. Na een klein uur miste de Servische spits namens Fulham een strafschop. Hij schoot de bal via de lat over. Na een knappe goal van Ademola Lookman, hij slalomde met wat fortuin door de Sheffield-defensie om vervolgens hard en hoog af te ronden, leek de misser van Mitrovic zonder gevolgen te blijven.

De gifbeker was voor Mitrovic evenwel nog niet leeg. Met een onhandig hoog been veroorzaakte hij ook nog een strafschop. Omdat de VAR ingreep en Billy Sharp het buitenkansje omzette in een goal, werd het 1-1. Voor zowel Fulham als Sheffield is dat het eerste punt van het seizoen.

Crystal Palace
1 - 1
Brighton & Hove Albion

In Londen leek de thuisploeg lang op een overwinning af te stevenen. Met Jairo Riedewald als basisspeler op het middenveld kwam Crystal Palace na negentien minuten op voorsprong. Wilfried Zaha schoot zijn strafschop raak. Pas in de negentigste minuut deed Brighton wat terug. Alexis Mac Allister zag de bal goed vallen en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak. Zijn inzet werd nog wel licht getoucheerd.

In de ultieme slotfase zagen bankzitters Patrick van Aanholt en Joël Veltman toe hoe bij Lewis Dunk de stoppen nog totaal doorsloegen. Bij een corner smoorde de bal en ging hij met twee benen vol door op Gary Cahill. De krankzinnige tackle werd terecht met een rode kaart bestempeld, zijn zevende in competitieverband sinds het seizoen 2012/13. Daarmee is de verdediger koploper, op eenzame hoogte.