Mourinho moet toch nog vrezen voor schorsing na grof taalgebruik

Reacties

José Mourinho moet toch nog vrezen voor een schorsing. De Engelse voetbalbond (FA) gaat in beroep tegen de vrijspraak van de manager van Manchester United.

Mourinho moet toch nog vrezen voor schorsing na grof taalgebruik

De FA heeft daartoe besloten na het zorgvuldig lezen van de geschreven verklaring van de onafhankelijke tuchtcommissie. De bond dacht voldoende bewijs te hebben tegen Mourinho, die na het ternauwernood gewonnen thuisduel met Newcastle United (3-2) beledigende teksten in het Portugees had geuit. De FA zette zelfs liplezers in, maar het verweer van de club was dusdanig sterk dat de 55-jarige oefenmeester werd vrijgepleit.

De Engelse bond was volgens berichten in de media verrast dat Mourinho niet werd vervolgd, maar The Special One zelf niet. Vorige week zei hij nog dat hij de aanklacht nooit had aangevochten als hij niet honderd procent zeker was geweest van zijn onschuld. 'Maar je weet nooit het afloopt, dus ik ben er wel blij mee. Ik ga alleen in beroep als ik het idee heb dat ik onschuldig ben. Ik ga niet in beroep om mijn tijd of die van anderen te verdoen.'

Het is dus echter nog steeds niet uitgesloten dat Mourinho alsnog wordt bestraft voor de 'beledigende' uitingen die hij deed voor het oog van de camera terwijl hij richting de catacomben van Old Trafford liep. Onlangs werd de veelbesproken manager ook al vrijgepleit in het opstootje met Chelsea-assistent Marco Ianni in de slotfase van het duel tussen beide clubs. De provocerende Italiaan kreeg voor dat akkefietje een boete van ruim zesduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.