Mourinho krijgt lachers op zijn hand met 'tirade' tegen perschef

Reacties

José Mourinho was zondagavond tijdens zijn persconferentie na de zege op Burnley (0-2) een stuk beter gehumeurd dan in zijn vorige media-optredens. De Portugees kreeg de lachers op zijn hand na een tirade met een knipoog richting zijn perschef.

Mourinho krijgt lachers op zijn hand met 'tirade' tegen perschef

De Engelse media ruiken de laatste weken bloed en proberen Mourinho te prikkelen met lastige vragen. Zondag werd de Manchester United-manager onder meer gevraagd naar de rode kaart van Marcus Rashford, die een lichte kopstoot gaf aan de 33-jarige Phil Bardsley. 'Het enige dat ik daarover kan zeggen is dit: het is de twintig jaar voetbalervaring van Bardsley tegen de impulsiviteit en naïviteit van een jonge jongen die nog maar drie jaar in het topvoetbal is. Je had ze misschien ook allebei geel kunnen geven', reageerde Mourinho.

Na die vraag had de perschef van United genoeg gehoord. Een verslaggever maakte nog aanstalten om een vraag te stellen over Marouane Fellaini, maar die kapte ze af, tot grote ontsteltenis van Mourinho. 'Hij stelt de enige vraag waar ik iets leuks op kan zeggen! Ik wilde zeggen dat het mijn beslissing was om hem daar neer te zetten en dat hij fenomenaal was. Dit meen je niet. Dit meen je toch niet? Ze killen me altijd hier en dan krijg ik een keer een leuke vraag en dan kap jij het af', sputterde Mourinho lachend tegen.

De perschef kon er ook om lachen en gaf de verslaggever toch de gelegenheid zijn vraag te stellen. Mourinho had Fellaini als verdedigende middenvelder neergezet om het gevaar van de lange bal van Burnley te neutraliseren en dat deed de Belg uitstekend. Mourinho kon waarderen dat dat werd opgemerkt. 'Marouane is onze beste speler in de lucht, waarschijnlijk één van de beste in de Premier League. Hij maakte het makkelijk voor Chris Smalling en Victor Lindelöf.'

De zege op Burnley gaf Mourinho en United wat meer lucht. The Red Devils staan nu op zes punten uit vier wedstrijden. Na de interlandbreak wacht een clash met Watford, dat zijn eerste vier wedstrijden verrassend wist te winnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.