Mourinho kondigt C-team aan tegen Crystal Palace

Reacties

Ajax zal zondag weinig wijzer worden als Manchester United thuis aantreedt tegen Crystal Palace. Manager José Mourinho kondigde aan dat Paul Pogba speeltijd krijgt, maar verder bijna alleen maar jeugdspelers.

Mourinho kondigt C-team aan tegen Crystal Palace

Joel Pereira staat sowieso in de basis, gaf Mourinho woensdag aan na het gelijkspel op bezoek bij Southampton (0-0). Het zal voor de twintigjarige doelman zijn eerste wedstrijd in de Premier League zijn, terwijl Zak Dearnley (18), Josh Harrop (21), Demi Mitchell (20) en Matty Willock (20) mogelijk hun profdebuut maken. 'Zondag wordt een grote dag voor de jonkies, want veel van hen zullen spelen', aldus Mourinho.

'Ik hoop dat het publiek dat waardeert in plaats van een ploeg vol grote namen', vervolgde de Portugees, die zondag twee grote namen wél speeltijd geeft. Eric Bailly, die in de Europa League-finale tegen Ajax geschorst is, en Pogba. 'Vanwege het overlijden van zijn vader heeft Paul al een tijd niet gespeeld en getraind. Hij is dus een van de twee of drie spelers die structuur moet aanbrengen in het team vol jonkies.'

Voor Ajax zat de competitie er zondagmiddag op na de 1-3 zege bij Willem II. Volgens Mourinho zijn de Amsterdammers daardoor favoriet voor de Europa League-finale. 'Zij hebben twaalf dagen de tijd om te herstellen, terwijl wij in die periode drie wedstrijden spelen', zei de Portugees na het bereiken van de eindstrijd, die op woensdag 24 mei in Stockholm wordt afgewerkt.

Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Luke Shaw en Ashley Young zullen vanwege blessures sowieso ontbreken tegen Ajax, terwijl tegen Southampton Marouane Fellaini uitviel. Onduidelijk is of Mourinho tegen Ajax een beroep kan doen op de Belgische middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.