Mourinho kiest opvallende beste speler van het EK

Reacties

De UEFA riep Gianluigi Donnarumma na zijn heldenrol in de penaltyserie van finale tegen Engeland uit tot Beste Speler van het EK, maar José Mourinho vond de Engelsman Kyle Walker meer indruk maken op Euro 2020.

Mourinho kiest opvallende beste speler van het EK
© Pro Shots

Mourinho, die vorige week werd gepresenteerd bij AS Roma, werkte tijdens het toernooi als analist voor talkSPORT en werd gevraagd naar zijn beste speler van Euro 2020. 'Mijn speler van het toernooi is Kyle Walker. Hij was van de eerste tot de laatste minuut dat hij in actie kwam fenomenaal', zei de Portugees.

Walker miste geen minuut bij Engeland tijdens het EK totdat hij vlak voor de penaltyserie tegen Italië werd gewisseld door bondscoach Gareth Southgate. Mourinho vond de vleugelverdediger van Manchester City foutloos spelen. 'Hij gaf rugdekking aan de centrale verdedigers en ik kan me niet herinneren dat hij een persoonlijk duel heeft verloren.'

'In zijn rol kwam Walker dit toernooi niet zo vaak op als bij Manchester City, maar dat had met de tactiek van Engeland te maken. Wanneer ik een speler een beest noem, dan is dat het grootste compliment wat ik een speler kan geven en Kyle Walker speelde echt als een beest op dit EK', aldus Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.