Mourinho kent zijn klassiekers: 'Klopt niet dat Nederlanders geen finales winnen'

Reacties

José Mourinho schoof dinsdag aan voor zijn vooruitblik op de finale van de Conference League tussen AS Roma en Feyenoord. De trainer van Roma ging onder meer in op het track record van Nederlandse clubs in Europa.

Mourinho kent zijn klassiekers: 'Klopt niet dat Nederlanders geen finales winnen'
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De laatste keer dat een Nederlandse club in de finale van een Europees toernooi stond, staat bij Mourinho nog in het geheugen gegrift. Als manager van Manchester United versloeg hij Ajax in het seizoen 2016/17 in de finale van de Europa League. 'Maar het klopt niet dat Nederlanders geen finales winnen', zei Mourinho in aanloop naar de eindstrijd tegen Feyenoord.

'Ajax heeft de finale gewonnen, PSV heeft de Champions League gewonnen en Feyenoord heeft de UEFA Cup binnengehaald. Met mijn vriend Pierre van Hooijdonk', somde Mourinho op. In werkelijkheid speelden Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente gezamenlijk zeventien keer een Europese finale. Elf keer ging de beker mee naar Nederland. 'Jullie hebben een ongelooflijke geschiedenis in Europa. Naïef? Dat zou ik niet weten.'

Geen verandering
Dat Mourinho ervaring heeft met het winnen van de Champions League (met FC Porto en Internazionale) en de Europa League (met Manchester United), ziet de Portugees niet als hulpmiddel. 'Het is een finale, er gaat niets anders door mijn hoofd. Zo ben ik. Ervaring helpt mij niet. Vroeger dacht ik van wel, maar zo is het niet. Ik gedraag me hetzelfde als voor mijn eerste finale, dat verandert niet na twintig jaar. Zo bereid ik mezelf voor op de wedstrijd.'

Roma en Feyenoord staan woensdag om 21.00 uur tegenover elkaar in het Air Albania Stadium. De winnaar van die ontmoeting mag zich de winnaar noemen van de eerste editie van de Conference League.

Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.