Mourinho: 'Kane was fenomenaal tijdens de lockdown'

Reacties

José Mourinho is ontzettend tevreden over de prestaties van Harry Kane na de hervatting van het Engelse voetbal. De spits gaf dinsdagavond zijn Premier League-jubileum kleur met een goal tegen West Ham United.

Mourinho: 'Kane was fenomenaal tijdens de lockdown'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
West Ham United
West Ham United

De nog maar 26-jarige Kane speelde tegen West Ham alweer zijn tweehonderdste wedstrijd in de Premier League. De Spurs-spits scoorde en staat nu op 137 goals, waarmee hij het beter doet dan onder anderen Thierry Henry in zijn eerste 200 tweehonderd duels voor Arsenal. Maar één speler had een betere balans na hetzelfde aantal competitiewedstrijden voor één Premier League-club: Sergio Agüero. De Argentijn scoorde 138 keer.

Mourinho liet na de overwinning op West Ham blijken ontzettend onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van Kane, maar was misschien nog wel het meest te spreken over de mentaliteit van de aanvaller. De Engels international heeft als een beest getraind tijdens de coronacrisis. 'Kane was fenomenaal tijdens de lockdown en heeft thuis geweldig gewerkt. Hij is in de perfecte conditie om het team te helpen', aldus Mourinho over Kane, die vanaf begin januari aan de kant had gestaan met een dijbeenblessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Mourinho kwam de goal van Kane ook op een goed moment nadat er onrust was in de Engelse media. De spits zou er volgens sommigen beter aan doen Tottenham te verlaten omdat de filosofie van The Special One te defensief zou zijn. Mourinho reageerde tijdens zijn vooruitblik al op kenmerkende wijze en kwam er na West Ham-thuis ook nog even op terug: 'Ik zei voor de wedstrijd al dat ik niet verrast zou zijn als Kane zou scoren. Ik ben erg blij voor hem en hopelijk zijn er nu wat betere krantenkoppen.'

Kane bleef zelf koel onder alle aandacht, zo liet hij de Engelse media weten na zijn tweehonderdste duel weten: 'Ik ben iemand die altijd klaar is voor de volgende wedstrijd, of ik nu heb gescoord of niet. Ik stoor me er niet aan. Ik ben goed in vorm en heb hard gewerkt. Ik voel me eigenlijk beter dan ooit en na zes maanden aan de kant te hebben gestaan is het nu belangrijk het goede gevoel weer terug te krijgen op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.