Mourinho en Kane kunnen eindelijk weer eens juichen

Reacties

Tottenham Hotspur heeft na bijna vier maanden weer een zege geboekt. Een eigen doelpunt van West Ham United zette de ploeg van manager José Mourinho op het goede spoor.

Mourinho en Kane kunnen eindelijk weer eens juichen
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
West Ham United
West Ham United

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Manchester United (1-1) maakte Mourinho van zijn hart geen moordkuil. De Portugees had het helemaal gehad met de arbitrage en de VAR, die Tottenham in zijn ogen een succes hadden ontnomen.

Na de eerste helft van het duel met West Ham United zal Mourinho ongetwijfeld ook met de pest in zijn lijf over de arbitrage de kleedkamer hebben opgezocht. Koud voor het rustsignaal dacht Tottenham namelijk de ban te hebben gebroken. Maar de vreugde maakte snel plaats voor teleurstelling.

Heung-Min Son stond namelijk met een marginaal verschil aan de verkeerde kant van de virtuele streep. En dus annuleerde arbiter Craig Pawson de treffer vanwege buitenspel. Het doelpunt was een beloning geweest voor een hoopgevend optreden.

Mourinho had zich ook opgewonden over de uitspraken van analyticus Paul Merson over de net herstelde Harry Kane, die door de speelwijze van de Portugees te weinig aan scoren zou toekomen. 'Ik denk dat Harry Kane geen problemen heeft om te scoren voor mijn teams. Zeker niet als hij weer helemaal fit en fris is, en wedstrijdritme heeft.'

Kane had na bijna een uur in zijn tweehonderdste Premier League-duel een uitgelezen kans om het gelijk van zijn manager te bewijzen. Na een counter was de Engelse spits het eindpunt. De opgelegde kans bleef echter onbenut.

Door de gemiste kans groeide de onrust bij Mourinho. In de 64ste minuut kon hij constateren dat Vrouwe Fortuna zijn kant had gekozen. Na een corner van Giovani Lo Celso kreeg Tomas Soucek de bal zo onfortuinlijk op zijn hiel, dat die in het West Ham-doel verdween.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verlossing kwam in de 82ste minuut van de voet van nota bene Kane. De door Son weggestuurde spits toonde zich koelbloedig voor het doel van The Hammers. Mourinho kon opgelucht ademhalen. De eerste zege sinds 16 februari kon Tottenham niet meer ontgaan, waardoor de hoop op een Champions League-ticket ook nieuw leven werd in geblazen. Bergwijn, die in de 72ste minuut was ingevallen, had de avond een nog mooier slot kunnen geven. Zijn poging ging net langs de voor Spurs verkeerde kant van de paal.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.