Mourinho eerlijk over Bergwijn: 'Hij was niet mijn eerste keus'

Reacties

Steven Bergwijn maakt een goede indruk bij Tottenham Hotspur, ook op José Mourinho. De manager geeft echter wel toe dat hij liever een andere aanvaller aan zijn selectie had toegevoegd.

Mourinho eerlijk over Bergwijn: 'Hij was niet mijn eerste keus'
© Pro Shots

Tottenham nam Bergwijn eind januari voor minstens dertig miljoen euro over van PSV en de aanvaller maakte een paar dagen later direct een droomdebuut tegen Manchester City, door het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. Afgelopen vrijdag was hij ook trefzeker in het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United. (tekst gaat door onder de video)

'Steven Bergwijn is onze nieuwe Nederlandse parel in de Premier League'

Mourinho is blij met de de 22-jarige Nederlander in zijn groep. 'Een goede speler, een goede prof, een goede jongen', zei de coach toen hij maandag op zijn persconferentie naar Bergwijn gevraagd werd. 'Complimenten voor de club dat ze hem hebben gehaald. Hij was niet mijn eerste keus, daar ben ik altijd heel eerlijk over, maar uiteindelijk is het een geweldige beslissing gebleken.'

'Steven is een speler met een mooie toekomst voor zich', vervolgde Mourinho. 'Hij kan op rechts en links uit de voeten. We zijn heel blij met hem: niet alleen vanwege zijn leeftijd, maar ook vanwege zijn professionele houding. De manier waarop hij traint, waarop hij leeft... hij is een jongen die eigenlijk alleen maar beter kan worden.'

Bergwijn speelde tot dusver zes competitiewedstrijden voor Tottenham en scoorde in al zijn thuisduels voor zijn nieuwe club. Naast zijn goals tegen City en United was de voormalig PSV'er ook trefzeker tegen Wolverhampton Wanderers. Met deze reeks trad Bergwijn in de voetsporen van Rafael van der Vaart, die ook scoorde in zijn eerste drie thuiswedstrijden voor Tottenham.

Dinsdagavond speelt Tottenham opnieuw thuis. West Ham United is dan de tegenstander.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
West Ham United
West Ham United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.