Mourinho is vol lof over De Gea en verklaart bijrol Bailly

Reacties

José Mourinho vindt dat David de Gea op dit moment de beste doelman ter wereld is. De manager van Manchester United is van mening dat keepers weleens te weinig waardering krijgen in de voetbalwereld.

Mourinho is vol lof over De Gea en verklaart bijrol Bailly

'Ik vind het verrassend dat er bij internationale, individuele prijzen eigenlijk nooit een keeper wint. Keepers zijn enorm belangrijk voor een team en David heeft een onvoorstelbaar goed seizoen. Hij is enorm constant en heeft enkele iconische, prachtige, fantastische reddingen gemaakt', aldus Mourinho.

Eerder deze week vroeg Eric Bailly zich in de media hardop af waarom hij al weken nauwelijks speeltijd krijgt bij United. Volgens Mourinho is er geen reden tot paniek voor de centrale verdediger, die voor zijn blessure zeker was van een basisplaats bij de Engelse topclub.

'Er is niks aan de hand. Met Eric gaat het ook goed, hij is fit. Hij is een van onze vijf centrale verdedigers, maar hij is de enige wiens land niet naar het WK gaat. Nou is het niet mijn werk om spelers met het oog op het WK op te stellen, maar soms laat ik emoties en gevoelens wel een heel klein beetje meewegen in mijn keuzes. Rojo, Lindelöf, Jones en Smalling willen allemaal naar het WK, die druk heeft Eric niet.'

Mourinho heeft bovendien het idee dat de andere verdedigers extra hard hun best doen om zo in beeld te blijven voor het WK. 'Ik probeer sentimenten zo min mogelijk mee te nemen in mijn keuzes, maar soms doe ik het toch een beetje. Als ik mijn andere vier verdedigers zie vechten voor een plek op WK, geef ik even iets minder speeltijd aan Eric.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.