Mourinho houdt Lukaku aan de kant en gunt Carrick waardig afscheid

Reacties

José Mourinho houdt Romelu Lukaku tijdens de laatste twee Premier League-wedstrijden van Manchester United aan de kant. Michael Carrick start komende zondag tegen Watford in het laatste thuisduel van het seizoen juist in de basis. De 36-jarige aanvoerder stopt er komende zomer mee.

Mourinho houdt Lukaku aan de kant en gunt Carrick waardig afscheid

Voordat de thuiswedstrijd tegen Watford voor de deur staat, gaat United donderdag eerst op bezoek bij West Ham United. Lukaku en Marouane Fellaini zijn er dan niet bij. De Belgische spits viel eind april tegen Arsenal geblesseerd uit en zal ook zondag tegen Watford niet in actie kunnen komen. Mourinho vertelde dat de club hem probeert klaar te stomen voor de FA Cup-finale tegen Chelsea (19 mei). Alexis Sánchez en Phil Jones zijn wel weer fit.

Manchester United is in de Premier League al nagenoeg zeker van de tweede plaats. Dat geeft Mourinho de kans Carrick een waardig afscheid te geven. 'Hij zal de laatste wedstrijd op Old Trafford, de laatste wedstrijd in de Premier League, spelen', vertelde de Portugese manager. 'Onze aanvoerder, met onze eigen fans, hij zal in de basis beginnen.' Na het seizoen treedt de Engelse middenvelder toe tot de technische staf van de club.

Carrick speelde sinds zijn komst in 2006 liefst 463 officiële wedstrijden voor Manchester United en won in die periode onder meer vijf landstitels, één FA Cup, de Champions League en de Europa League. 'De club heeft al die jaren een geweldige man op het veld gehad en nu zegt zijn lichaam dat het genoeg is. We willen hem graag voor de club behouden. Ik denk dat Michael een heel positieve bijdrage kan leveren voor ons', zei Mourinho.

Ferguson
Mourinho gaf ook een korte update over de gezondheid van Sir Alex Ferguson, die zaterdag in een ziekenhuis werd opgenomen met een hersenbloeding. Journalisten vroegen hem naar de gezondheid van de legendarische oud-manager van United. 'We positief gestemd, erg positief', zei Mourinho, die eraan toevoegde dat de club alle vertrouwen heeft in een spoedig herstel van de 76-jarige Schot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.