Mourinho geniet van Grealish: 'Hij doet me denken aan Figo'

Reacties

José Mourinho heeft voor het aankomende EK hoge verwachtingen van Jack Grealish. De coach is bijzonder gecharmeerd van de Engelse middenvelder: hij vergelijkt hem zelfs met Luís Figo.

Mourinho geniet van Grealish: 'Hij doet me denken aan Figo'
© Pro Shots

De 25-jarige Grealish heeft tot dusver zeven interlands achter zijn naam staan. De captain van Aston Villa was bij de laatste twee oefenwedstrijden basisspeler en voor Mourinho bestaat er geen twijfel dat Grealish in het elftal zal blijven staan. 'Hij is geweldig', stelt de voormalig coach van Tottenham Hotspur, die vrijdagochtend te gast was bij het Engelse talkSPORT.

'Wat Grealish creëert, zijn persoonlijkheid, zijn wil om altijd de bal te krijgen… ik hou er niet van om spelers met elkaar te vergelijken, zeker niet omdat ik nu een Gouden Bal-winnaar ga noemen, maar Grealish doet me erg denken aan mijn Luís Figo. Ik heb in verschillende periodes met hem samengewerkt en zelfs in zijn laatste periode bij Internazionale was het nog: geef mij de bal en ik los het probleem op.'

Mourinho ziet dit ook bij Grealish. 'De manier waarop hij de bal opeist, zijn persoonlijkheid, hoe hij tegenstanders aanvalt, hoe hij overtredingen uitlokt en penalty's wint… ik vind hem een erg goede speler', aldus The Special One.

Mourinho adviseert de Engelse bondscoach Gareth Souhtgate om Grealish vanaf links te laten komen. Dat zou volgens Mourinho moeten betekenen dat Marcus Rashford geen basisplaats zou krijgen. 'Ik zou Grealish op links zetten, Mason Mount op tien en Phil Foden op rechts.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.