Mourinho en Van Gaal balen van interlandperikelen

Reacties

José Mourinho is allesbehalve tevreden over de manier waarop zijn internationals geregeld worden behandeld in interlandweken. De Portugese trainer van Chelsea vertelde tijdens de persconferentie een dag voor het Champions League-duel met NK Maribor over zijn frustraties.

Mourinho en Van Gaal balen van interlandperikelen

Diego Costa mist dinsdag het treffen met de Slovenen. Hij kampt zoals al vaker in de voorgaande seizoenen met een hamstringblessure, terwijl hij tijdens de interlandperiode wel uitkwam voor Spanje. Met de nationale ploeg verloor hij van Slowakije (2-1) en werd er mede door een goal van de spits gewonnen bij Luxemburg (4-0). Dit weekend keek de geboren Braziliaan ook al toe bij Crystal Palace (1-2 zege).

'Het is heel simpel, hij kon vandaag niet trainen. Daarom speelt hij morgen niet', aldus Mourinho. Costa is niet de enige afwezige, zo bevestigde Mourinho. Ook John Obi Mikel, Ramires en André Schürrle missen het treffen. Chelsea gaat in poule G aan kop met vier punten uit twee duels, met Maribor als verrassende nummer twee (twee punten).

Del Bosque
Toch ging Mourinho voornamelijk tekeer over de problemen die opdoemen in interlandweken. 'Er zijn nu eenmaal geen regels, geen wetten aangaande dit soort situaties. Er is helemaal geen contact geweest met de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque. Het ligt volledig aan de mentaliteit van de begeleidingsstaf van de desbetreffende nationale ploeg. Ik ben niet het soort trainer dat verbiedt spelers te gaan of blessures te simuleren. Ik stimuleer ze juist vaak om wél te gaan, met alle gevolgen van dien. Ik heb alleen met Roy Hodgson (bondscoach Engeland, red.) geregeld contact.'

Mourinho was graag op de hoogte gesteld van de opgelopen blessure. 'Want dit is zeer vervelend, je levert een speler in goede conditie af en krijgt hem geblesseerd terug', aldus Mourinho over zijn clubtopscorer (negen competitiegoals).

Van Gaal
Eerder op de dag bezigde Manchester United-trainer ook al soortgelijke teksten. Hij baalde op zijn beurt dat Adnan Januzaj zich had moeten melden bij de Belgen. 'Januzaj zat op de bank. Dat zijn dan eigenlijk twee weken vakantie. Ik heb liever dat hij speelt bij de Belgische beloften dan dat hij bij de A-ploeg op de bank te zit', aldus Van Gaal in de Belgische pers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.