Mourinho: 'Dit is mijn zwaarste trainersklus in achttien jaar'

Reacties

José Mourinho beseft dat hij niet de makkelijke weg heeft gekozen door bij Tottenham Hotspur in te stappen. De Portugees ziet parallellen met zijn start bij FC Porto.

Mourinho: 'Dit is mijn zwaarste trainersklus in achttien jaar'
© Pro Shots

Hij heeft voor hete vuren gestaan in onder andere Madrid en Milaan. In november wist Mourinho dat hij voor een van zijn zwaarste opdracht stond sinds hij achttien jaar geleden werkte bij FC Porto. 'Het is de tweede keer dat ik halverwege het seizoen instap, pas de tweede keer', benadrukt The Special One.

'De eerste keer was niet makkelijk omdat het team op z'n einde liep, een einde aan een tijdperk. Het was een tijdperk zonder prijzen', kijkt Mourinho terug op zijn start bij FC Porto in januari 2002. 'Ik wil niet zeggen dat het een einde van een generatie was, maar het was het einde van een team.'

Een flinke opruiming volgde. 'Twaalf spelers erin, twaalf spelers eruit, alles vanaf de grond weer opbouwen. Vergeet de goede dingen uit het verleden, vergeet de slechte dingen uit het verleden en laten we wat nieuws bouwen. Dat was mijn ervaring van mijn begin bij Porto halverwege het seizoen.'

Met FC Porto kwam het goed. Met de winst van de Champions League in 2004 maakte ook Mourinho naam, met een carrière langs verschillende grote Europese clubs en nu dus bij Tottenham Hotspur.

In Londen zetten blessures bij onder andere vaste waardes Hugo Lloris en Harry Kane een flinke streep door de plannen van Mourinho, die de ploeg onder zijn hoede met horten en stoten zag spelen. 'Het is een lastige situatie maar het is ook een situatie die me helpt de spelers beter en beter te begrijpen over wat ze moeten geven en wat ze niet laten zien. Dus in plaats van iets bouwen van wat je ziet, ligt er een puzzel.' Te beginnen dinsdagavond in het FA Cup-duel met Middlesbrough.

Project Spurs: 'Benieuwd hoe lang Mourinho 2.0 vriendelijk blijft'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.