Mourinho: 'Diego Alves was de man van de wedstrijd'

Real Madrid-coach José Mourinho heeft zijn spelers weinig verwijten gemaakt na de tegenvallende start van het seizoen 2012/13. In eigen huis kwam De Koninklijke tegen Valencia niet verder dan 1-1.

'We speelden een goede wedstrijd, maar het was net niet genoeg voor een overwinning', analyseert Mourinho. 'Natuurlijk hadden we er meer van verwacht, dat lijkt me logisch. Wij willen altijd alles winnen. Maar tegen Valencia hebben we al vaker gelijk opgaande wedstrijden gespeeld.'

Volgens de Portugees was de man van de wedstrijd aan de zijde van Valencia te vinden. 'Diego Alves. Hij speelde een fantastische wedstrijd. Wij hadden wat meer kansen kunnen creëren. Er is dus nog ruimte voor verbetering.'

Halverwege het duel bleef verdediger Pepe achter in de kleedkamer vanwege de gevolgen van een botsing met doelman Iker Casillas. De Portugese verdediger moet ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. 'En ik weet niet of hij er donderdag in de Super Cup bij is tegen Barcelona. Daar gaat het me ook niet om, dat is maar één wedstrijd. Ik ben bezorgd over de speler, niet over zijn beschikbaarheid voor de komende wedstrijd.'

Sterspeler Cristiano Ronaldo sprak woorden van gelijke strekking. 'We speelden in de eerste helft redelijk en in de tweede helft nog beter. Maar het mocht niet zo zijn. Qua kansen had een overwinning er zeker in gezeten, maar we moeten na dit tegenvallende resultaat verder kijken. Tegen Barcelona gaan we proberen de Super Cup te winnen.'

De return in de strijd tussen de Spaanse bekerwinnaar en de landskampioen, een onvervalste dubbele El Clásico, heeft woensdag over een week plaats. Foto: VI Images