Mourinho: 'De spelers snappen vaak niet dat simpel voetballen het beste is'

Manchester United bleef zaterdag voor de derde competitiewedstrijd op rij verstoken van drie punten. Na de nederlaag tegen Manchester City en de remise tegen Crystal Palace bleef het nu bij 2-2 tegen Southampton.

Geheel ontevreden over het resultaat was trainer José Mourinho niet. Zijn team keek binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan, die door doelpunten van Romelu Lukaku en Ander Herrera nog weggepoetst kon worden. 'Op basis van het vertoonde spel denk ik dat dit een terecht resultaat is, ook al waren wij dominanter. Zeker na rust hadden we de totale controle', sprak Mourinho na de wedstrijd. 'Zij begonnen gewoon beter dan wij.'

'Verdedigend stonden we op zich goed. De doelpunten die we tegen kregen waren een vrije schop en een sterk schot. Maar we raakten te vaak de bal kwijt op het middenveld. Als dat beter gaat, zijn we voorin ook sterker', aldus de Portugees bij de BBC. 'De spelers begrijpen vaak niet dat simpel voetballen de beste manier is.'

Woensdag wacht een krachtmeting met Arsenal. Manchester United hoopt dan de zwakke serie van drie wedstrijden zonder overwinning te beëindigen en weer naar boven te kunnen kijken. Wie Mourinho dan tot zijn beschikking heeft weet hij nog niet. 'Victor Lindelöf is nog geblesseerd, Alexis Sánchez idem. Ashley Young is geschorst en het is hopen dat Chris Smalling en Eric Bailly er weer klaar voor zijn. Zij trainen morgen als het goed is weer mee.'

Extra complimenten waren er voor spits Marcus Rashford, die zaterdag betrokken was bij beide doelpunten. 'Ook zonder zijn spel van vandaag ben ik tevreden over hem', benadrukte Mourinho. 'Hij deed zelfs dingen die anderen hoorden te doen. Hij bood oplossingen op het middenveld, deed zijn verdedigend werk. Hij probeerde alles. Het enige dat hij miste was een doelpunt, maar ik kan alleen maar tevreden zijn over hem.'