Mourinho countert kritiek: 'Mijn spelers verdienen meer krediet'

Reacties

José Mourinho vindt dat de spelers van Manchester United meer krediet verdienen voor hun prestaties. De Portugese manager van de Engelse grootmacht is het niet eens met de kritiek die The Red Devils krijgen op hun manier van voetballen.

Mourinho countert kritiek: 'Mijn spelers verdienen meer krediet'

Manchester United hield Liverpool op Anfield op 0-0, waarna Mourinho en consorten bekritiseerd werden wegens een defensieve speelwijze. De huidige nummer twee van de Premier League versloeg in eigen huis echter wel Tottenham Hotspur (1-0), terwijl de equipe van Jürgen Klopp met 4-1 verloor bij Spurs. Mourinho laat zich erover uit tijdens het wekelijkse persmoment. 

'Sommige wedstrijden van bepaalde clubs zijn voorbeelden van geweldige tactieken en instelling, terwijl andere teams of spelers omschreven worden als conservatief, negatief en meer van dat soort woorden', begint Mourinho. 'Tottenham verslaat Liverpool met 4-1 en Real Madrid met 3-1, maar scoorde niet tegen Manchester United. Mijn spelers verdienen ietwat meer krediet', stelt de Special One, die met United dit weekend op bezoek gaat bij Chelsea.

Het is een beladen affiche gezien het verleden van Mourinho bij de Londense club, maar zelf hecht de oefenmeester er niet veel waarde aan. 'Het is gewoon een nieuwe dag. Over een aantal jaar is mijn terugkeer nóg normaler en over nóg meer jaar is iedereen vergeten dat ik ooit manager was van Chelsea. Het is een belangrijke wedstrijd, maar niet vanwege mij, puur omdat zij de kampioen zijn en wij Manchester United.'

Chelsea - Manchester United begint zondag om 17.30 uur. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.