Mourinho bluft al met Europa League-winst van volgend seizoen

Reacties

Hoewel hij meent dat zijn spelers in de Champions League thuishoren, houdt José Mourinho zijn selectie voor dat volgend seizoen de Europa League gewonnen kan worden. Dan moet dat Europese ticket nog wel even veiliggesteld worden.

Mourinho bluft al met Europa League-winst van volgend seizoen
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Tottenham Hotspur treft in de laatste twee competitieduels Leicester City (thuis) en Crystal Palace (uit). De zesde plek is de hoogst mogelijke eindklassering voor de huidige nummer zeven. Dan moet dus een gat van één punt met Wolverhampton Wanderers goedgemaakt worden. De zesde stek is sowieso goed voor een Europa League-ticket, de zevende plaats mogelijk ook. Dat is afhankelijk van de apotheose in de strijd om de FA Cup. Als de winnaar via de competitie al een Europees startbewijs heeft veroverd, gaat de nummer zeven van Engeland de Europa League in.

En Mourinho heeft zo zijn eigen manier om zijn spelers te motiveren voor die laatste twee duels. 'Ik heb al gekscherend tegen ze gezegd dat ze twee overwinningen af zijn van de Europa League-winst van volgend jaar', aldus de Portugees, die Tottenham bij plaatsing direct een van de favorieten vindt voor die eindzege.

'Ons niveau is de Champions League', ging Mourinho verder. 'De spelers hebben in de finale gestaan. Dat is het niveau van de club. Het is ook niet zo dat ik de Europa League niet leuk vind, maar ik wil zo de spelers motiveren. Europa League-deelname zou goed zijn voor de ontwikkeling van bepaalde spelers. In het voetbal krijg je wat je verdient, en wij willen de Europa League in. Dan moeten we dus nog twee keer winnen.'

Manchester City
Mourinho kwam ook nog even terug op de zaak-Manchester City. Het sporttribunaal CAS besloot maandag de tweejarige Europese schorsing van The Citizens wegens het overtreden van het Financial Fair Play-reglement terug te draaien.

'Voor sommige clubs is het makkelijk', meldde de Portugees. 'Je overtreedt gewoon de regels, vergeet Financial Fair Play en geeft uit wat je wilt. Zo krijg je de goede spelers. Eitje. Voor andere clubs, die zich wél aan de regels willen houden, is het lastiger.'

Tijdens de persconferentie kreeg Mourinho ook de lachers op zijn hand toen hij werd geconfronteerd met uitspraken van premier Boris Johnson. De politicus had laten weten dat de fans mogelijk in oktober alweer de stadions in mogen. Goed nieuws volgens Mourinho, die ook wel even wilde weten of zijn vakantie dan door kon gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In onderstaand PRO-artikel staan we stil bij Mourinho als trainer. Waarom doet hij de dingen die hij doet en waarom zegt hij de dingen die hij zegt? Een kijkje in de ziel van de Portugees.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.