Mourinho introduceert de Mourinho-stand: 'Sinds ik er ben staan we vierde'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho is blij met het optreden van zijn ploeg in de wedstrijd tegen Newcastle United. Door de 1-3 zege in St. James' Park houden de Londenaren hoop op Europees voetbal.

Mourinho introduceert de Mourinho-stand: 'Sinds ik er ben staan we vierde'
© Pro Shots

Net als in de derby tegen Arsenal maakte Spurs voetballend geen grootse indruk, maar opnieuw werd er wel gewonnen. De Europa League-tickets zijn daardoor binnen handbereik. 'We hebben vandaag veerkracht getoond. Het team was al moe voordat de wedstrijd begon, maar we waren vastberaden om de wedstrijd te winnen en tot het einde te vechten voor ons doel: de Europa League', blikte Mourinho terug bij de BBC.

De Portugees gaf onlangs aan geen enorme fan van die competitie te zijn. 'De Europa League is niet een competitie waar ik van hou of waar ik erg graag in zou willen spelen. Maar als je de Champions League niet kunt halen, dan moet je voor de Europa League gaan', zei Mourinho onlangs. De manager benadrukte woensdag echter dat het niet zijn schuld was dat Tottenham de Champions League misloopt.

Als er een stand gemaakt zou worden sinds zijn aanstelling in november, zou Tottenham namelijk op een Champions League-plaats staan, zo berekende The Special One. 'Sinds ik begonnen ben, staan we vierde op de ranglijst', legde Mourinho uit. 'Maar als we de Champions League niet halen, is de Europa League belangrijk.'

Tot slot had de manager nog wat mooie woorden over voor zijn spelers. 'De wissels waren absoluut belangrijk, ik wist dat zij ons wat frisheid zouden geven. Harry Kane is ongelooflijk. Na zijn slepende revalidatie speelt hij iedere minuut van iedere wedstrijd en telkens geeft hij alles. Ik ben trots op mijn spelers, ook op Serge Aurier (de Ivoriaan verloor zijn broer deze week, red.). Hij heeft een heel sterk karakter en wilde graag spelen.'

De Mourinho-stand (sinds 20 november 2019)

Club Duels Punten
1. Liverpool 24 59
2. Manchester City 24 50
3. Manchester United 23 43
4. Tottenham Hotspur 24 41
5. Wolves 24 40
6. Southampton 23 37
7. Sheffield 23 37
8. Chelsea 24 37
9. Arsenal 24 36
10. Leicester City 23 33
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.