Mourinho betrekt Karsdorp in relaas richting fans: 'We hebben geen Cafú of Maicon'

Reacties

José Mourinho heeft zijn spelers dit seizoen al regelmatig bekritiseerd, maar zondagavond waren het de fans van AS Roma die het te verduren kregen. De Portugese trainer nam zijn ploeg na de 1-0 overwinning op Hellas Verona in bescherming. 

Mourinho betrekt Karsdorp in relaas richting fans: 'We hebben geen Cafú of Maicon'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Hellas Verona
Hellas Verona

Die zege betekende voor Roma de eerste sinds 4 februari, toen het thuis van Empoli won (2-0). Toen waren er in het Stadio Olimpico ook al wanklanken van de aanhang te horen, tot onbegrip van Mourinho. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona toonden de fans zich afgelopen zondag weer kritisch op hun ploeg, dat terwijl The Special One juist erg tevreden was over het spel van Roma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik wil mijn complimenten geven aan iedereen die heeft gespeeld', begon Mourinho zijn relaas bij DAZN. 'De jongens hebben gewonnen met een fantastische teamspirit. Ze speelden erg goed, dit is een dik verdiende overwinning. De jongens hebben grote offers gebracht, vijf of zes van hem speelden donderdag ook nog in Oostenrijk', doelde hij op het Europa League-duel met Red Bull Salzburg.

En dan was er nog Rick Karsdorp, die na de beruchte tirade van Mourinho voor het eerst weer meedeed. 'Karsdorp had twee maanden niet gespeeld, Spinazzola was net terug van een blessure, Bove speelde vorig seizoen nog op kunstgras, Belotti had nog maar weinig gespeeld, Solbakken moet nog wennen aan onze speelstijl en El Shaarawy had al jarenlang geen twee duels achter elkaar gespeeld.'

Karsdorp speelde tegen Hellas Verona voor het eerst sinds 9 november weer mee bij Roma. De 28-jarige rechtsback leek in eerste instantie geen toekomst meer te hebben bij de club, nadat Mourinho hem een verrader had genoemd.
© Pro Shots
Karsdorp speelde tegen Hellas Verona voor het eerst sinds 9 november weer mee bij Roma. De 28-jarige rechtsback leek in eerste instantie geen toekomst meer te hebben bij de club, nadat Mourinho hem een verrader had genoemd.

Wat de ook vaak kritische Mourinho ermee wilde zeggen is dat zijn spelers niet de erkenning krijgen die ze verdienen. 'Dat stelt me teleur, want we doen uitstekend werk onder moeilijke omstandigheden. Daar ben ik de spelers dankbaar voor. Als het stadion is uitverkocht zoals tegen Bodø/Glimt, helpt het ons. Maar vandaag begonnen mensen vanwege één slechte pass boe te roepen en te fluiten.'

Cafú of Maicon
Volgens Mourinho zijn de fans te kritisch. 'Het lijkt wel of de mensen het niet begrijpen. We hebben geen Cafú of Maicon op de rechtsbackpositie. Als ik Roma-fan was, zou ik Bove (Eduardo, zelfopgeleide middenvelder, red.) op de schouders nemen, want hij is meer fan van Roma dan zij. Toen ik hier arriveerde, zou hij worden verhuurd aan een Serie C-club. En nu start hij in de basis bij Roma.'

De berichtgeving in de media helpt volgens Mourinho ook niet. 'De anderen worden beschreven als fenomenen, maar wij winnen volgens jullie met geluk of vanwege standaardsituaties. Ik ben zestig jaar en heb al veel gewonnen, ik heb geen complimenten nodig. Maar de jongens wel. De fans mogen kritisch zijn op mij, maar ik moet mijn spelers beschermen. Zij verdienen beter.'

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
6
AS Roma
38
18
9
11
50-38
+12
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.