Mourinho veegt nu al zijn straatje schoon

Reacties

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho vindt dat een plek buiten de topzes in Engeland niet het einde van de wereld is voor de club. Tottenham staat momenteel op een teleurstellende negende plaats in de Premier League, maar Mourinho bekijkt het verhaal ook van een positieve kant.

Mourinho veegt nu al zijn straatje schoon
© Pro Shots

In de laatste vijf competitieduels pakte Tottenham slechts vijf punten. Duidelijk is dat de club uit Londen beter moet presteren om Europees voetbal af te dwingen. Vanaf het seizoen 2008/09 eindigde Tottenham telkens in de topzes van de Premier League, Mourinho maakt zich geen zorgen over het in stand houden van de reeks.

'Ik geloof dat we er weer in kunnen slagen, maar de mogelijkheid bestaat ook dat het ons niet lukt. Als het niet gebeurt, is dat echt niet het einde van de wereld', aldus de coach die in november Mauricio Pochettino opvolgde.

Mourinho denkt dat als Tottenham niet tot de eerste zes van de Premier League behoort dit seizoen, het een schokeffect teweeg kan brengen. 'Het kan het begin van iets nieuws zijn, dingen veranderen nu eenmaal. De motivatie van spelers verandert, de groepsdynamiek. Als het ons niet lukt om bij de eerste zes te eindigen, zijn we niet gelukkig. Maar dan moeten we met optimisme vooruitkijken en professioneel het volgende seizoen ingaan, omdat het dan allemaal weer anders kan zijn.'

Tottenham speelt richting het einde van het seizoen nog enkele krakers in de Premier League. Maandagavond moet het Everton van zich af zien te houden, volgende week staat Tottenham – Arsenal op het programma.

Het resterende programma van Tottenham


Ma 6 jul. 2020

Do 9 jul. 2020

Zo 12 jul. 2020

Wo 15 jul. 2020

Zo 19 jul. 2020

Zo 26 jul. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer José Mourinho
Meer over José Mourinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.