Mount legt uit hoe hij zich bij Chelsea ontpopt tot goaltjesdief

Reacties

Mason Mount moest dit seizoen lang wachten op zijn eerste doelpunt voor Chelsea. Sinds hij in oktober een hattrick produceerde tegen Norwich City, lijkt de voormalig speler van Vitesse nauwelijks nog te stoppen.

Mount legt uit hoe hij zich bij Chelsea ontpopt tot goaltjesdief
© Pro Shots

Aanvankelijk stelde Mount zich het doel om deze jaargang tien doelpunten te maken in de Premier League. Door zijn glansrol tegen Norwich en nog eens vier treffers in de maand december staat hij halverwege het seizoen al op zeven doelpunten. 'Daarom ben ik met tien niet tevreden meer, ik wil steeds meer scoren', zegt de 22-jarige offensieve middenvelder in een uitgebreid interview met Sky Sports.

Mount dankt zijn opgevoerde doelpuntenproductie naar eigen zeggen aan de entree van Thomas Tuchel. Sinds de Duitser aan de touwtjes trekt op Stamford Bridge, is de rol van Mount veranderd. 'Mijn eerste jaren speelde ik in een wat diepere rol als nummer 8. Nu speel ik hogerop als een soort 10 en vleugelspeler tegelijk. Dat geeft me meer kansen om in het vijandelijke strafschopgebied te komen. Daar wil ik een steeds grotere dreiging gaan vormen.'

Klinischer
Tuchel liet Mount tijdens zijn eerste wedstrijd als manager van Chelsea nog links liggen. Een rol op het tweede plan dreigde, maar de Engels international knokte zich terug en groeide uit tot een de favoriete spelers van de Duitser. 'Hij heeft mijn aanvallende spel absoluut verbeterd', is Mount vol lof over zijn leermeester. 'Het is belangrijk om nog doelgerichter te worden, die beslissende pass te kunnen geven. Ik moet mezelf echt de druk opleggen om iemand te zijn die dat creëert.'

Met Chelsea gaat Mount woensdagavond op bezoek bij stadgenoot Brentford. De winnaar van de derby plaatst zich voor de halve finale van de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.