SC Cambuur lijkt ongestoord af te stevenen op promotie naar de Eredivisie. Ook Jong AZ, met enkele Eredivisie-klanten in de basis, werd geklopt door de ploeg van coach Henk de Jong.

0 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

Met Ferdy Druijf, afgelopen weekend nog trefzeker in de Eredivisie, Hakon Evjen en Yukinari Sugawara trof SC Cambuur maandagavond een versterkt Jong AZ. Daar wilde Cambuur-coach Henk de Jong echter niet over klagen. 'Er staat een heel goed team, dat is heel wisselend. Dat hoort erbij. Dit weten we nu al zo lang. Het is ook de basis van de successen van het Nederlands voetbal. Een paar jaar terug speelde ik met De Graafschap tegen Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, David Neres én Abdelhak Nouri. Dat was een wereldteam en nu zie je bij AZ ook dat er jongens door komen', aldus De Jong bij FOX Sports.

'Ik heb de jongens vanochtend ook gevraagd: wat willen jullie over vier maanden? "Ja, Eredivisie spelen". Toen heb ik de spelers van het eerste van AZ op het bord gezet. Dáár moet je dan tegen spelen', zo probeerde De Jong de Eredivisie-ervaring bij de tegenstander van maandagavond om te zetten in iets positiefs.

En dat lukte. Al bij rust stond de koploper van de Keuken Kampioen Divisie met 0-2 voor. Grote dank daarvoor ging naar Robert Mühren die zowel zijn 25ste als 26ste van het seizoen maakte. Hij zette eerst zijn ploeg op fenomenale wijze op 0-1 door de bal via de binnenkant van de paal in het doel te volleren. Na 35 minuten spelen maakte Mühren ook nog eens de 0-2 voor SC Cambuur. Ook die mocht er zijn: een volley vanaf randje strafschopgebied.

De goals van Mühren leken lange tijd ook meteen de enige goals van de wedstrijd te zijn, maar Michael Breij zorgde in de absolute slotfase ook nog voor een heerlijke goal. Daardoor won SC Cambuur alweer voor de zevende keer op rij: 0-3. De voorsprong op De Graafschap, de nummer twee van de ranglijst, wordt daarmee weer vergroot tot vier punten.

Jong FC Utrecht
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Het andere duel van de maandagavond ging tussen Jong FC Utrecht en NEC, de nummers elf en tien van de Keuken Kampioen Divisie. Dat duel had niet lang nodig om los te komen. Al na twee minuten ging de bal op de stip en het was Jonas Arweiler die Jong FC Utrecht meteen op een 1-0 voorsprong zette.

In de eerste helft volgde ook nog de tweede penalty van de wedstrijd. Dit keer waren het de bezoekers uit Nijmegen die vanaf elf meter aan mochten leggen. Zian Flemming ging achter de bal staan en faalde niet. Hij maakte alweer zijn dertiende goal van het seizoen.

De 1-1 ruststand leek ook de eindstand te worden, maar dat was buiten Ole Romeny gerekend. Hij maakte diep in blessuretijd nog de 1-2 en daarmee zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat NEC naar de achtste plek op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie stijgt.