Mos krijgt berisping voor tweets over 'KNVB-maffia'

Reacties

De KNVB heeft besloten het bij een berisping te laten na onderzoek naar de 'ongepaste' tweets van Martin Mos. De voorzitter van De Graafschap heeft die geaccepteerd. Daarmee is de zaak voor alle partijen gesloten.

Mos krijgt berisping voor tweets over 'KNVB-maffia'

Een KNVB-woordvoerder bevestigt tegenover Voetbal International dat Mos op de hoogte is gebracht van het oordeel van de aanklager betaald voetbal. De bond komt later nog met een uitgebreide motivatie van het besluit. Mos noemde de voetbalbond op Twitter 'KNVB-maffia' en sprak van een 'shit-KNVB' uit woede over de straf die de club uit Doetinchem kreeg naar aanleiding van de rellen na de verloren play-offs om promotie en degradatie tegen Go Ahead Eagles.

De Superboeren kregen eind augustus een schikkingsvoorstel van een wedstrijd zonder publiek en een boete van 17.500 euro. Mos reageerde daar in niet mis te verstane bewoordingen op. Hij was zich van tevoren bewust van de impact van zijn tweets. 'Ik mag het natuurlijk niet zeggen', aldus de preses, om vervolgens helemaal los te gaan over het 'wanbeleid' van de KNVB. De club liet in een verklaring weten de uitspraken van Mos niet te delen.

Het was voor de aanklager betaald voetbal uiteindelijk reden om een vooronderzoek te starten naar de uitlatingen van Mos, gebaseerd op de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. In het verleden berispte de bond daarom wel vaker partijen uit het betaald voetbal, zoals Roda JC in 2013 voor spandoeken met daarop 'KNVB-maffia'.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.