Moreno en Guardado met Mexico naar Confederations Cup

Mexico heeft de CONCACAF Cup in de wacht gesleept ten koste van de Verenigde Staten en mag volgend jaar deelnemen aan de Confederations Cup. El Tri won in een meeslepende wedstrijd dankzij een prachtige volley van Paul Aguilar in de extra speeltijd (3-2).

Mexico, dat met het PSV-duo Héctor Moreno en Andrés Guardado aan de aftrap verscheen, kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een intikkertje van Javier Hernández. De VS trok nog geen vijf minuten later via Geoff Cameron de stand gelijk, waarna er niet meer gescoord werd en dus verlengd moest worden.

Oribe Peralta zette de Mexicanen in de 96ste minuut weer op voorsprong, maar opnieuw had de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann een antwoord in de persoon van invaller Bobb Shou Wood.

Strafschoppen leken uitkomst te moeten gaan bieden, maar in de 119de minuut bezorgde Aguilar de Mexicanen  de CONCACAF Cup met een prachtige volley. Door de winst mag Mexico in 2017 meedoen aan de Confederations Cup, het voorgerecht in aanloop naar het WK in 2018, dat wordt gehouden in Rusland.

Interim-trainer Ricardo Feretti, die El Tri naar de zege leidde, zal Mexico niet onder zijn hoede hebben op die Confederations Cup. Juan Carlos Osorio is bij de ploeg van Moreno en Guardado zoals al was aangekondigd inmiddels definitief aangesteld als bondscoach. De Colombiaan volgt Miguel Herrera op en zal zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot en met het WK van 2018.