Mooie beelden: Barcelona-talent bedankt Koeman voor speeltijd

Reacties

Ilaix Moriba leeft zijn droom bij Barcelona. De middenvelder kreeg ook zaterdag weer speelminuten van Ronald Koeman en was de trainer daar bijzonder dankbaar voor.

Mooie beelden: Barcelona-talent bedankt Koeman voor speeltijd
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 2
Barcelona
Barcelona

De achttienjarige Moriba, afkomstig uit de jeugdopleiding van Barcelona, viel zaterdag tegen Sevilla in voor de geblesseerd geraakte Pedri. Met een handige voetbeweging leverde de jongeling de assist op de beslissende 0-2 van Lionel Messi. De Argentijn zocht Moriba, die jaren geleden nog als jeugdspeler met Messi op de foto was gegaan, op voor een innige omhelsing.

Voor Moriba betekende zijn invalbeurt tegen Sevilla zijn derde optreden in het eerste elftal. De middenvelder debuteerde in de bekerwedstrijd tegen Cornellà en mocht tegen Deportivo Alavés voor het eerst meedoen in La Liga. Moriba was in de 5-1 zege goed voor een assist, maar leidde met een foute pass ook het tegendoelpunt van de bezoekers in.

Zaterdag kreeg Moriba een nieuwe kans van Koeman en de tiener beschaamde het vertrouwen van de trainer niet. Moriba viel goed in en was dus ook beslissend voor Barcelona. Na afloop wachtte Koeman zijn spelers bij de zijlijn op, om ze te feliciteren met de overwinning. Met een buiging en gevouwen handen leek Moriba zijn trainer te bedanken voor de speelminuten.

Het was een mooi moment van de jongeling, die in de Spaanse kranten goed beoordeeld wordt. Zo deelt SPORT hem een 8 uit. 'Door de blessure van Pedri had hij nauwelijks tijd om zich klaar te maken, maar hij speelde moedig en had een bijdrage aan de beslissende treffer van Messi.' Ook Koeman was te spreken over de invalbeurt van Moriba: 'Hij was goed aan de bal en heeft een belangrijke bijdrage geleverd, net als de andere spelers die in het veld kwamen.'

Door de blessure van Pedri lonken voor Moriba in de aankomende weken meer speelminuten. De verwachting is dat Pedri een paar weken buitenspel zal staan, maar daar is zo kort na de wedstrijd nog weinig duidelijkheid over.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.