Montpellier-speler Sambia niet langer in coma: 'Het gaat de goede kant op'

Reacties

Montpellier-speler Junior Sambia ademt weer zelfstandig. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Frédéric Guerra zaterdag laten weten. De 23-jarige middenvelder was met ernstige symptomen van het coronavirus opgenomen op de intensive care.

Montpellier-speler Sambia niet langer in coma: 'Het gaat de goede kant op'
© Pro Shots

Sambia werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis met wat in eerste instantie darmproblemen leken te zijn. Al snel werd duidelijk dat de Fransman was besmet het coronavirus. Zijn conditie verslechterde zo erg dat de artsen vrijdag besloten hem in een kunstmatig coma te brengen en hem aan de beademing te leggen.

Een dag later is er dus geruststellend nieuws gekomen over Sambia. 'Ze zijn gestopt met de beademing. Het is een lang proces, maar hij is niet langer in coma', vertelde zijn zaakwaarnemer bij RTL Foot. 'Het gaat de goede kant op, daar is geen twijfel over. Hij ademt weer zelfstandig, dat is positief.'

Sambia is sinds 2017 speler van Montpellier, dat achtste staat in de Ligue 1. Sambia deed in dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden mee, vaker als invaller dan als basisspeler. De in Lyon geboren middenvelder is de eerste speler in de Ligue 1 van wie bewezen is dat hij is besmet met het coronavirus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.