Montpellier-middenvelder Sambia (23) met coronasymptonen op intensive care

Reacties

Junior Sambia vecht voor zijn leven. De pas 23-jarige middenvelder van Montpellier is op de intensive care opgenomen vanwege een ernstige verslechtering van zijn gezondheid.

Montpellier-middenvelder Sambia (23) met coronasymptonen op intensive care
© Pro Shots

Sambia arriveerde maandag in het ziekenhuis van Montpellier met symptonen die wijzen op een mogelijke besmetting van COVID-19. Zijn toestand verbeterde niet, maar verslechterde juist. L'Équipe meldt dat Sambia donderdagmiddag naar de intensive care is verplaatst. Montpellier weigerde om te reageren, maar plaatste donderdagavond wel een kort statement op de clubwebsite, waarin het meldde dat een selectiespeler in het ziekenhuis is opgenomen en 'in een gespecialiseerde omgeving' de passende zorg ontvangt.

Sambia is sinds 2017 speler van Montpellier, dat achtste staat in de Ligue 1. Sambia deed in dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden mee, vaker als invaller dan als basisspeler. Mocht de in Lyon geboren middenvelder inderdaad besmet zijn geraakt met het coronavirus, dan zou dit het eerste bewezen geval van een Ligue 1-speler zijn. Hyun-jun Suk van Troyes uit de Ligue 2 was in maart de eerste profvoetballer in Frankrijk die positief werd getest.

Spelersprofiel

J. Sambia


Geboortedatum:
7 september 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Lyon
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Salernitana
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.