Montolivo in rol van Pirlo, Scolari spaart geen spelers

Brazilië treedt in de laatste groepswedstrijd van het toernooi om de Confederations Cup gewoon aan in de sterkst mogelijk opstelling, terwijl Italië-bondscoach Cesare Prandelli moet puzzelen in zijn basisformatie vanwege het ontbreken van spelverdeler Andrea Pirlo en Daniele de Rossi.

Montolivo in rol van Pirlo, Scolari spaart geen spelers

Pirlo kampt met vermoeidheidsverschijnselen. Daardoor neemt Riccardo Montolivo van AC Milan, die doorgaans als aanvallende middenvelder speelt, zijn plaats als controleur in. De vacante positie als nummer tien wordt bezet door Bologna-aanvaller Alessandro Diamanti.

Bij Brazilië zijn de vertrouwde namen van de partij. Dus met verdedigers Dani Alves en Thiago Silva (foto) en met de absolute sterspeler Neymar. Het meespelen van Alves en Silva leek uitgesloten aangezien beiden eerder in het toernooi een gele kaart incasseerden en om die reden zouden worden gespaard.

Bondscoach Felipe Scolari besloot echter anders en wil met het sterkste team de winst veilig stellen en zich plaatsen als groepshoofd. In dat geval lijkt het organiserende land favoriet Spanje te ontlopen in de halve finales.

Volledige opstellingenBrazilië Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Hernanes, Luis Gustavo, Oscar, Fred, Neymar en Hulk.

Italië Buffon, Abate, Boncucci, Chiellini, De Sciglio, Montolivo, Aquilani, Marchisio, Candreva, Balotelli en Diamanti.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen