Monsterzege voor Hateboer en De Roon, Lens laat zich gelden bij Besiktas

Atalanta Bergamo heeft donderdag de teleurstellende 2-2 in het heenduel in de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Sarajevo goedgemaakt. De Italiaanse club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens haalde in de Bosnische hoofdstad hard uit. Jeremain Lens had een aandeel in de ruime zege van Besiktas op het nietige B36 Tórshavn.

Sarajevo
Sarajevo
0 - 8
Atalanta Bergamo

Het gelijkspel in Italië was een behoorlijke tegenvaller voor Atalanta, dat had verwacht eenvoudig over Sarajevo heen te walsen. Dat gebeurde wel in de uitwedstrijd. Al na vier minuten was het raak toen José Palomino scoorde. Hateboer, De Roon en Gosens stonden in de basis bij Atalanta en zagen hun ploeg uitlopen tot 0-5 bij rust. Alejandro Gómez scoorde twee keer, Andrea Masiello één keer en Palomino maakte nog een goal.

Daar bleef het niet bij voor Atalanta, dat in de tweede helft vrolijk doorging met scoren. Musa Barrow was de grote man bij de Italianen. Vlak na rust zorgde hij op aangeven van Hateboer voor 0-6. De Roon verliet daarna het veld voor Duván Zapata, die de assist gaf op de tweede goal van Barrow. Gosens deed in de slotfase ook een duit in het zakje. Hij bediende Barrow bij de 0-8.

Beşiktaş
Beşiktaş
6 - 0
B36 Tórshavn

Ook Besiktas kende een eenvoudige avond, al werd het een week geleden op de Faeröer 'maar' 0-2 voor de Turken. Thuis ging het een stuk makkelijker, mede dankzij Lens. De Nederlandse aanvaller gaf de assist op de 1-0 van Cyle Larin en de 2-0 van Caner Erkin. Larin maakte na rust nog 3-0, waarna Lens het veld verliet voor Gökhan Töre. Ook Ryan Babel stond in de basis en werd na 77 minuten vervangen door Vágner Love. Oguzhan Özyakup, Larin en Love bepaalden de eindstand op 6-0.