Hateboer en De Roon beginnen matig aan Europese campagne

Reacties

Atalanta Bergamo is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de Europa League werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen FK Sarajevo. De ploeg met Hans Hateboer en Marten de Roon moet daardoor aan de bak in Bosnië-Herzegovina om actief te blijven in Europa.

Hateboer en De Roon beginnen matig aan Europese campagne

Het begin mocht er nog zijn voor de Italiaanse club, die als nummer zeven van vorig seizoen Europees voetbal afdwong. Al na elf minuten werkte Rafael Tolói de bal binnen bij de tweede paal. Toen Gianluca Mancini op slag van rust de marge verdubbelde, leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Roon en Hateboer, die beiden de hele wedstrijd speelden.

In de tweede helft rechtte Sarajevo echter de rug. Haris Handzic en Aladin Sisic brachten hun club naast Atalanta en zorgden zo voor een stunt. Volgende week mag Atalanta in Bosnië-Herzegovina geen misstap begaan als het door wil stoten naar de derde voorronde van de Europa League.

Een week geleden dacht Atalanta al in die derde voorronde te staan, omdat AC Milan door de UEFA uitgesloten werd van deelname aan Europees voetbal. De Milanezen hadden de regels van Financial Fair Play overtreden. Atalanta zou in die situatie profiteren, maar het CAS bepaalde dat de straf buitenproportioneel was. AC Milan mag alsnog gestraft worden door de UEFA, alleen niet via het uitsluiten van Europees voetbal.

De belangrijkste duels in de tweede voorronde


Do 26 jul. 2018

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.