'Monsterlijke' opdracht blijkt onmogelijk: 'muur' Lukaku niet te verdedigen

Reacties

Romelu Lukaku was maandagavond opnieuw van doorslaggevend belang voor Internazionale. De Belgische spits is door zijn imposante fysiek nauwelijks te verdedigen, zo ondervonden ze bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz.

'Monsterlijke' opdracht blijkt onmogelijk: 'muur' Lukaku niet te verdedigen
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bosz zei in aanloop naar de kwartfinale van de Europa League dat Leverkusen niet alleen van Lukaku kon verliezen, maar de clubtopscorer van Inter was wel een plaag voor de Duitse defensie. Dat bleek onder meer bij de 2-0. Lukaku nam de bal aan, schermde die af met zijn brede schouders, draaide weg en scoorde. Het was de negende Eurpoa League-wedstrijd op rij waarin Lukaku scoorde, een verbetering van het oude record van Alan Shearer.

Volgens doelman Lukas Hradecky viel Edmond Tapsoba, de bewaker van Lukaku, weinig te verwijten. 'Ik heb het er van tevoren met Tapsoba over gehad, dat was natuurlijk een monsterlijke opgave voor hem. Natuurlijk heeft hij er een beetje spijt van, maar het is onmogelijk om zo'n muur te verdedigen. Dat tweede doelpunt heeft hij natuurlijk heel goed gedaan', stelde de Finse doelman na afloop tegenover Kicker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de Italiaanse sportkranten zijn dinsdagochtend lovend over Lukaku. Zo opent Corriere dello Sport treffend met Euromelu. En ook La Gazzetta dello Sport zag dat de Belgische spits Inter bij de hand nam op weg naar de halve finale van de Europa League, waarin de winnaar van het duel tussen Shakhtar Donetsk en FC Basel wacht. En dus houdt Inter uitzicht op de eerste Europese prijs sinds de Champions League-eindzege van 2010.

De cover van Corriere dello Sport: 'Euromelu'
De cover van Corriere dello Sport: 'Euromelu'

Zelf bleef Lukaku bescheiden na zijn doorslaggevende rol voor Inter. 'Records zijn records, deze overwinning was het belangrijkst. Leverkusen is een ploeg met veel kwaliteit en een uitstekende trainer. We maakten voorin nog te veel fouten, we maakten onze kansen niet af', zei de 26-jarige spits tegen Sky Sport Italia. 'De verdediging deed het geweldig en in mijn ogen was Barella de man van de wedstrijd. Hij speelde fantastisch en was overal.'

Trainer Antonio Conte stelde dat de uitstekende cijfers van Lukaku eerst en vooral een teamprestatie is. 'Romelu is bezig aan een uitstekend seizoen, met de steun van het team. Iedereen kan daardoor het beste uit zichzelf halen. Ik ben blij voor hem, hij verdient dit, maar Romelu mag zijn ploeggenoten dankbaar zijn dat ze hem in staat stellen de beste vorm van zijn hele carrière te etaleren', zei Conte bij Sky Sport Italia.

All the way
Voor de trainer van Inter smaakt het bereiken van de halve finale naar meer: alleen de eindzege is genoeg. 'De jongens hebben laten zien hij hongerig ze zijn, hoe vastberaden ze zijn om te bewijzen dat ze belangrijke dingen doen. We mogen blij zijn dat we in de halve finale van de Europa League staan, maar vanaf morgen begint de voorbereiding al. We willen het hoogste bereiken, we willen all the way gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.