Bosz grapt na uitschakeling over Havertz: 'Hij gaat naar Heracles'

Reacties

Nu het seizoen voor Bayer Leverkusen er na de uitschakeling in de Europa League tegen Internazionale op zit, is de vraag waar de toekomst van Kai Havertz ligt. Trainer Peter Bosz grapte dat hij de primeur had.

Bosz grapt na uitschakeling over Havertz: 'Hij gaat naar Heracles'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De kwartfinale tegen Inter was mogelijk de laatste wedstrijd voor Leverkusen van Havertz, die met de aansluitingstreffer de spanning nog terugbracht. Het was voor de 21-jarige ster van Die Werkself zijn achttiende doelpunt van het seizoen in alle competities. Chelsea wordt nadrukkelijk genoemd als zijn volgende bestemming, maar Bosz weigerde na afloop in te gaan op vragen over de toekomst van Havertz. 'Ik kan jullie verklappen dat Kai volgend seizoen naar Heracles Almelo gaat', grapte de trainer tijdens zijn persconferentie.

Over de wedstrijd was Bosz serieuzer. De 56-jarige Apeldoorner zag dat Internazionale simpelweg de betere ploeg was, met Romelu Lukaku als handenbinder voor de defensie van Leverkusen. 'We hebben van een geweldige tegenstander verloren. We speelden niet goed in de eerste twintig minuten en hadden problemen met Lukaku. Daarna werd het beter en dachten we dat we de wedstrijd hadden omgekeerd. We hadden het veel beter kunnen doen en zijn teleurgesteld.'

Bosz zag vanaf de zijkant waar het misging, al was het niet genoeg voor een plek in de halve finale. 'Marcelo Brozovic kreeg op het middenveld veel te veel vrijheid en we moesten aanpassingen doen na de eerste twintig minuten. En Lukaku is gewoon zo sterk in één-tegen-één-duels.' Het opschuiven van Moussa Diaby naar de linkerkant bood uitkomst, zag Bosz. 'Ze zetten onze buitenkanten onder druk en Diego Godín stapt niet graag uit. Toen hadden we meer ruimte in de opbouw.'

Lege handen
Daarmee zit het seizoen voor Leverkusen erop en staat Bosz ondanks een prima tweede jaar bij de club met lege handen. In de Duitse bekerfinale was Bayern München met 4-2 te sterk en in de Bundesliga greep hij met de vijfde plaats net naast een ticket voor de Champions League, dat bij een eindzege in de Europa League alsnog had kunnen worden veroverd. De eerste hoofdprijs voor de voormalig trainer van onder meer Heracles Almelo, Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund zat er echter niet in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.