Monaco verrast PSG en meldt zich als uitdager in titelstrijd

AS Monaco heeft voor een verrassing gezorgd in Frankrijk. De Monegasken versloegen op eigen veld met 3-1 de regerend kampioen Paris Saint-Germain, dat vorig seizoen 31 punten meer verzamelde dan Monaco.

PSG had afgelopen seizoen weinig concurrentie van de rest van de teams in de Ligue 1, maar de laatste keer dat het in competitieverband verloor was in maart tegen nota bene Monaco, dat de Parijzenaars toen met 0-2 de baas was. Nu lijkt Monaco vanaf het begin een serieuze uitdager in de titelstrijd.

In Stade Louis II opende João Moutinho na dertien minuten de score voor de thuisploeg. De Portugese Europees kampioen knalde de bal van buiten het strafschopgebied langs PSG-doelman Kevin Trapp uit een voorzet vanaf rechts van Djibril Sidibé. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Fabinho er ook nog 2-0 van via een benutte penalty.

Na rust stond Monaco met de rug tegen de muur tegen een veel sterker PSG. Na ongeveer een uur spelen maakte Edinson Cavani de aansluitingstreffer, waarna het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet. Een eigen goal van Serge Aurier, die de bal tegen zich aan geschoten kreeg, maakte het leed van de ploeg van hoofdtrainer Unai Emery nog erger: 3-1.

Door de zege deelt Monaco na drie speelronden de koppositie met Guingamp en Olympique Nice, die alle zeven punten hebben. PSG staat nu vierde met zes punten.