Monaco tevreden: schorsing van zes maanden wordt zes wedstrijden

Reacties

De gevolgen van het wangedrag van Gelson Martins in het duel met Nimes vallen alleszins mee. De aanvaller van AS Monaco mag in de eerste week van augustus beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Monaco tevreden: schorsing van zes maanden wordt zes wedstrijden
© Pro Shots

Martins werd op de eerste dag van februari met rood van het veld gestuurd en reageerde daar slecht op. Hij gaf scheidsrechter Mikael Lesage twee keer een duw, een keer voordat hij de rode kaart en een keer daarna, en kreeg daar een schorsing van liefst zes maanden voor. Hij miste de laatste zes competitiewedstrijden die Monaco speelde.

Vervolgens werd het seizoen afgebroken vanwege de coronapandemie. De Franse bond wilde de schorsing van Martins hierdoor verlengen, zodat de aanvaller van Monaco niet kon profiteren van de periode zonder voetbal. Monaco ging daar echter tegen in beroep en met succes: de club meldt dat de schorsing van Martins op donderdag 6 augustus eindigt.

Martins kwam afgelopen zomer voor dertig miljoen euro over van Atlético Madrid. De Portugees speelde tot dusver 21 competitiewedstrijden voor Monaco en was daarin een keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.