Mokerslag voor Van de Beek: einde seizoen

Reacties

Donny van de Beek komt de rest van het seizoen niet in actie. De Nederlandse middenvelder kreeg anderhalve week geleden een zeldzame basisplaats bij Manchester United voor de wedstrijd tegen Bournemouth, maar moest de strijd staken met een knieblessure na een duel met ex-Feyenoorder Marcos Senesi.

Mokerslag voor Van de Beek: einde seizoen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Zijn manager Erik ten Hag was al niet optimistisch over de ernst van de kwetsuur, en de Haaksberger heeft gelijk gekregen nu er nader onderzoek is uitgevoerd. Van de Beek zal de rest van het seizoen niet inzetbaar zijn bij United. Het is de tweede keer dit seizoen dat de ex-Ajacied langdurig ontbreekt bij The Red Devils, afgelopen najaar stond hij al een tijd buitenspel met een spierblessure.

Ook als Van de Beek wel inzetbaar is, komt hij lang niet zo vaak aan spelen toe als hij zelf voor ogen heeft. Tegen Bournemouth kreeg hij pas zijn tweede basisplaats dit seizoen, toen vlak voor rust het noodlot toesloeg. Omdat zijn speelminuten op Old Trafford zo beperkt zijn, gaan er regelmatig geruchten over een (tijdelijk) vertrek. Vorig seizoen werd hij nog aan Everton verhuurd. Een soortgelijk scenario lijkt met deze nieuwe tegenvaller onwaarschijnlijk in de huidige transferperiode.

Zodoende blijft de teller voor de man uit Nijkerkerveen staan op 163 speelminuten in de Premier League. Ook met wat optredens in de Europa League en de League Cup stokt zijn totaal voorlopig nog onder de driehonderd minuten.

'We leven met hem mee', zei Ten Hag vrijdag op een persconferentie. 'Het is verschrikkelijk als je in een seizoen zit en je een zware blessure oploopt. Dat is altijd heel teleurstellend en onze gedachten en gevoelens zijn bij de speler.' Volgens de trainer is Van de Beek voor het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer terug

Op deze beelden is te zien hoe Van de Beek geblesseerd raakte

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.