Moeizame zege houdt Manchester City in subtop

Manchester City klom dankzij een moeizame overwinning op Bolton Wanderers naar de vijfde plaats. Degradatiekandidaten Wigan Athletic, Sunderland en Portsmouth schoten weinig op met hun remises.

Manchester City-Bolton Wanderers 2-0Manchester City herstelde zich van de onverwachte nederlaag tegen Hull City. Maar overtuigend was de overwinning op Bolton Wanderers niet. Carlos Tévez gaf na een half uur de eerste aanzet. De Argentijn mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Paul Robinson op Michael Johnson. Keeper Jusse Jääskeläinen zat er met een handje aan, maar kon de 1-0 niet voorkomen.

In de tweede helft beperkte Manchester City zich noodgedwongen tot het verdedigen van de voorsprong. Ondanks een overwicht slaagde Bolton Wanderers er niet in de treffer van Tévez ongedaan te maken. In de 73ste minuut besliste Emmanuel Adebayor tegen de verhouding in het duel in het voordeel van The Citizens.

Portsmouth-Sunderland 1-1Al vroeg in de eerste helft leek het pleit beslecht in het voordeel van Sunderland. Portsmouth-verdediger Ricardo Rocha kreeg een rode kaart voor het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Darren Bent, die de toegekende strafschop omzette in een doelpunt. Door de rode kaarten voor Lee Cattermole and David Meyler kreeg het duel een andere wending. Met negen man kon Sunderland niet voorkomen dat Aruna Dindane hekkensluiter Portsmouth diep in blessuretijd aan de verdiende gelijkmaker hielp.

Fulham-Burnley 3-0Fulham is sterk op eigen veld, terwijl Burnley juist op vreemde bodem slecht voor de dag komt. De reputaties werden bevestigd op Craven Cottage, al had Fulham twee omstreden treffers nodig. Danny Murphy maakte na 23 minuten de openingstreffer op aangeven van David Elm, die ten onrechte niet werd teruggefloten voor buitenspel. Ook aan de 2-0 van Elm na een half uur hing een buitenspellucht. Op de 3-0 van Bobby Zamora viel niets af te dingen.

Wigan Athletic-Stoke City 1-1Een spectaculaire kopbal van Paul Scharner zette Wigan Athletic op koers voor een zege, die gezien de stand in de Premier League uiterst welkom was. Maar The Latics moesten genoegen nemen met een punt. Tuncay Sanli bezorgde Wigan Athletic met een bekeken kopbal een kater en Stoke City een vervolg van de ongeslagen reeks van vijf duels op rij.