Modric pakt glansrol na veelbesproken absentie Bellingham

Real Madrid heeft zondagavond geen fout gemaakt in La Liga. In Estadio Santiago Bernabéu werd Celta de Vigo op een ruime nederlaag getrakteerd, De Koninklijke liet daarmee zien dat het ook zonder Jude Bellingham kan winnen.

Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Celta de Vigo

Bellingham is dit seizoen topscorer van La Liga, maar kon er door een schorsing niet bij zijn tegen Celta. Zijn afwezigheid was veelbesproken. De Engelsman zou scheidsrechter Jesús Gil Manzano beledigd hebben in de slotfase van het duel met Valencia, dat in 2-2 eindigde. Vlak voor tijd leek Bellingham de 2-3 te maken, maar kort daarvoor had de scheidsrechter gefloten voor het einde van de wedstrijd. Dit tot grote woede van Real Madrid en Bellingham, die dus rood kreeg.

Door de abesentie van Bellingham kreeg Luka Modric weer eens een kans in de basis, de Kroaat startte voor het eerst sinds 18 februari. De 38-jarige middenvelder heeft bij gebrek aan speeltijd niets van zijn klasse verloren, want door zijn inbreng won Real Madrid weer na de uitglijder in de vorige speelronde.

Het waren de corners van Modric die belangrijk waren. Al vroeg in de eerste helft kopte Eduardo Camavinga bijna raak na een hoekschop, na twintig minuten was het wel raak. Antonio Rüdiger kopte in na een sterke corner van Modric, waarna Vinícius Júnior na een redding van Celta-keeper Vicente Guaita in twee instanties de 1-0 maakte.

Ook in de tweede helft maakte de traptechniek van Modric het verschil. Opnieuw vond de Kroaat Rüdiger in het strafschopgebied van Celta, de Duitser kreeg het doelpunt echter weer niet op zijn naam. Via de onderkant van de lat en de rug van Guaita ging de bal over de doellijn en was het duel in Madrid beslist. Via een tweede eigen doelpunt, na een voorzet van Vinícius, en het eerste doelpunt van Arda Güler na een prachtige assist van Dani Ceballos werkte Real Madrid ook nog aan het doelsaldo.

Door de zege houdt Real Madrid achtervolgers Girona en Barcelona op afstand. Beide clubs wonnen eveneens in speelronde 28. Het verschil bedraagt met nog tien wedstrijden te gaan zeven punten. Real Madrid is daarnaast nog actief in de Champions League, de achtste finale werd overleefd ten koste van RB Leipzig.