Modderpoel wordt geen bekergraf: AZ ontsnapt bij amateurs

Reacties

AZ is woensdagavond ontsnapt aan een blamerende uitschakeling in de TOTO KNVB-beker. Op bezoek bij HHC Hardenberg ging het vlak voor het einde van de reguliere speeltijd mis, waardoor de nummer vier van de Eredivisie moest verlengen tegen de amateurs. Daarin maakte AZ alsnog het verschil.

Modderpoel wordt geen bekergraf: AZ ontsnapt bij amateurs
© Pro Shots
HHC
HHC
nv
2 - 3
AZ
AZ

Voor het duel met de nummer zeven van de Tweede Divisie kwam AZ met een verrassend sterke basisopstelling voor de dag. Zo stond Jordy Clasie op het middenveld en was topscorer Vangelis Pavlidis gewoon de spits. Het was de Griek die de ban brak na iets meer dan twintig minuten, op aangeven van Jayden Addai schoot hij laag binnen. Daarvoor had AZ een grote kans gekregen via Myron van Brederode, maar hij schoot in kansrijke positie naast.

Onderaan de foto is goed te zien hoe slecht het veld erbij lag in Hardenberg. Vooral voor beide doelen was het een ware modderpoel.
© Pro Shots
Onderaan de foto is goed te zien hoe slecht het veld erbij lag in Hardenberg. Vooral voor beide doelen was het een ware modderpoel.

HHC, met Jesper Drost als bekendste naam, kreeg via de ex-speler van PEC Zwolle, FC Groningen en Heracles Almelo ook een aardige kans. Vlak voor rust moest keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro aan de bak na zijn schot. Het bleek een voorbode te zijn. Op het moeilijk bespeelbare veld in Hardenberg ging het na iets meer dan een uur mis voor AZ. De nummer vier van de Eredivisie liet zich verrassen bij een vrije trap: Serge Fatima kopte raak en bracht Sportpark De Boshoek in extase.

Zo moest AZ diep gaan in de laatste wedstrijd van 2023. Invaller Jens Odgaard leek voor verlossing te zorgen toen hij te veel ruimte kreeg op twintig meter van het doel, maar in de extra tijd ging het mis voor AZ. Uitgerekend Joeri Church, ex-speler van AZ, schoot kiezelhard raak van afstand en sleepte er zo een verlenging uit. Daarin kreeg HHC het niet meer voor elkaar om het AZ echt moeilijk te maken. Uit een ouderwetse scrimmage zorgde Ruben van Bommel voor de beslissing in Hardenberg. Daardoor gaat AZ donderdag de koker in voor de loting van de achtste finale.

Klik onder of boven de video om de late goal van HHC te bekijken

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

GVVV
GVVV
1 - 6
N.E.C.
N.E.C.

GVVV en NEC stonden drie keer eerder tegenover elkaar in de KNVB-beker, dat was in een periode waarin het bekertoernooi nog begon met een grote groepsfase. In die drie duels scoorde NEC achttien keer en kreeg het geen enkel doelpunt tegen. De historie herhaalde zich, want NEC had opnieuw zeer weinig moeite met de club uit Veenendaal. De rust werd gehaald met een 0-5 voorsprong.

Al na twee minuten was het raak via Rober González en voor het half uur maakte de Spanjaard ook zijn tweede. Dat was de 0-3 op Sportpark Panhuis, tussendoor had Dirk Proper gescoord nadat de bal uit een vrije trap via de GVVV-muur bij hem was beland. Via Elayis Tavsan en Magnus Mattsson nam NEC vervolgens nog meer afstand voor rust.

Rober, die in de eerste ronde ook al tweemaal scoorde en zich daardoor voorlopig bekertopscorer mag noemen, werd in de rust gewisseld. Toch bleef NEC vrolijk doorgaan met scoren. Koki Ogawa schoot beheerst raak na een lage voorzet, het hoogtepunt kwam vervolgens toch echt van GVVV-kant. De amateurs scoorden niet eerder tegen NEC, maar de eerste was meteen een prachtige. Byron Burgering kwam 25 minuten voor tijd vanaf rechts naar binnen en krulde de bal schitterend met links achter bekerkeeper Robin Roefs. Het was een mooie afsluiting voor de fans van GVVV.

Klik onder of boven de video om de prachtige GVVV-goal te bekijken

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volendam (amateurs)
Volendam (amateurs)
0 - 1
AFC
AFC

Met RKAV Volendam en AFC stonden er twee amateurclubs tegenover elkaar in de tweede ronde, waardoor achtste finalisten Quick Boys en Excelsior Maassluis sowieso een collega-amateurclub bij zich kregen in de volgende ronde. AFC werd die derde amateurclub, via Wessel Been. De spits was in de vorige ronde ook al de matchwinner, toen hij enkele minuten voor tijd de enige treffer tegen PEC Zwolle maakte. Ook tegen RKAV viel hij in, na iets meer dan een uur schoof hij raak voor zijn tweede treffer in het bekertoernooi.

Donderdag wordt er dus geloot voor de achtste finale, de wedstrijden in die ronde worden gespeeld op 16, 17 en 18 januari.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.