MLS-record voor Valderrama na rode kaart

Colorado Rapids-middenvelder Carlos Valderrama heeft in het competitieduel met San Jose Earthquakes een Amerikaans record geëvenaard. De 40-jarige Colombiaan kreeg in de allerlaatste minuut voor de zesde keer in zijn MLS-loopbaan de rode kaart na een onbesuisde tackle op Earthquakes-middenvelder Landon Donovan.

Het recordaantal van zes rode kaarten in de MLS was tot vóór zaterdag in handen van twee spelers: voormalig Dallas Burn- en New England Revolution-speler Leonel Alvarez en DC United-middenvelder Ivan McKinley. Valderrama kreeg eerder rode kaarten in zijn periodes bij Tampa Bay Mutiny (vier) en Miami Fusion (één).

Behalve het recordaantal rode kaarten heeft Valderrama nog een ander record in handen. De voormalige international geldt in de MLS als absolute koning van de assist. Valderrama bereidde sinds de start van de MLS in 1996 al 98 doelpunten voor. In 2000 was hij goed voor 26 assists in één seizoen, nog altijd een ongeëvenaarde prestatie in de MLS.

Colorado Rapids wist het duel met de regerend landskampioen uit San Jose overigens wel te winnen. Mark Chung zorgde al na vier minuten voor de enige treffer in de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's